Close

Strona 61 z 80 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 601 do 610 z 800

Wątek: Lightroom 6

Nadworny melexiarz Awatar foto4deg
    Miasto
    Norwegia/Bydgoszcz

Domyślnie

Koledzy, da się na stałe ustawić w Lightroom, aby przy imporcie po lewej stronie dołożyć wybrany katalog? Irytuje mnie wchodzenie w 10 folderów zanim dotrę do najczęściej używanego.
    Zdradziłem Nikona na rzecz Sony,ale sentyment o forum pozostał

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Nie mam maca pod ręką, ale pierwsze co masz na liście to "Biblioteki". Może spróbuj dodać ten często używany folder jako bibliotekę?

Domyślnie

Podwójny klik na folderze?
    Z tego bo pamiętam to wtedy drzewko się "zapada" do tego podwójnie klikniętego

Domyślnie

Nie rozumiem pytania.

Przecież jeśli się zaimportuje zdjęcia z nowego katalogu (po makowemu mówiąc nowej teczki), to ta teczka/katalog jest automatycznie dodawany. Nie trzeba nic ustawiać. Przy czym można importować na dwa sposoby: albo po prostu (Ctrl shift I), albo klikając 'dodaj folder' w Library - z tym, że wtedy w oknie i tak się trzeba do niego doklikać.

Natomiast w kwestii wklikania się do nowopowstałego folderu, wystarczy się odpowiednio zorganizować: albo trzymać wszystkie obrazki w jednym nadrzędnym katalogu (powiedzmy 'moje wszystkie zdjęcia' a w nim podfoldery) i wyciągnięcie tego nadrzędnego folderu bezpośrednio na dysk - wtedy wklikiwanie się będzie miało tylko 1 kliknięcie, albo alternatywnie - zawsze kończyć pracę na jednym folderze, wtedy LR przy następnym uruchomieniu tego Catalog otworzy ten ostatnio używany folder.

Osobiście radzę po prostu trzymać obrazki w sposób uporządkowany przez siebie, np. D:/moje obrazki/ - co jest proste, wygodne, łatwe w backupowaniu i ogarnięciu myślą człowieka, a nie w różnych przedziwnym miejscach, które proponuje system: C:/Mac/Użytkownicy/waldemarsnela/obrazki/ i dopiero tutaj jeśli jeszce nie głębiej... Nie dziwię się, że takie ciągłę wklikiwanie się irytuje...
    Ostatnio edytowane przez 2pompony ; 29-08-2016 o 23:07
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

a linki sa, zeby sie bujac

--------
    no signature
    Sluzba niewybatozona z rana predko sie bisurmani
    www.smooth.photography/vs13

Nadworny melexiarz Awatar foto4deg
    Miasto
    Norwegia/Bydgoszcz

Domyślnie

Widzę, że mamy problem ze zrozumieniem się :P

Kolega Miroko zna rozwiązanie, dzięki
    Zdradziłem Nikona na rzecz Sony,ale sentyment o forum pozostał

ksh
    Gość

Domyślnie

Ostatnio mam coś takie w CS6 że w develop suwak od temperatury po wczytaniu zdjęcia jest zawsze skrajnie po lewej stronie, chwytam go, błyśnie niebieski zafarb i ustawia się sam tam gdzie powinien, nie jest szkodliwe ale nie lubię jak mi w sofcie zaczynają się pojawiać czary mary.
    Miał ktoś taki objaw ?

Domyślnie

Hej wam,

mam pytanie czy zauważyliście że po ostatniej aktualizacji LR program dość mocno spowolnił? Mnie to najbardziej objawia się przy ustawianiu WB. Suwak potrafi się na sekundę zaciąć a klik a Auto WB zamraża komputer na 2-3 sekundy. Podobni choć mniejszy lag mam przy Cropowaniu. Po wciśnięciu trawa z pół do 1 sekundy zanim będzie można przesuwać ramką. Macie tak samo?
    Usunięto komercyjną stopkę w podpisie!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zibi1970 Zobacz posta
    Hej wam,

mam pytanie czy zauważyliście że po ostatniej aktualizacji LR program dość mocno spowolnił? Mnie to najbardziej objawia się przy ustawianiu WB. Suwak potrafi się na sekundę zaciąć a klik a Auto WB zamraża komputer na 2-3 sekundy. Podobni choć mniejszy lag mam przy Cropowaniu. Po wciśnięciu trawa z pół do 1 sekundy zanim będzie można przesuwać ramką. Macie tak samo?
    Tak. 6ka wogóle jest wolna. Może poprawią w następnej i powiedzą, że poprawili wydajność po raz kolejny ☺️

Domyślnie

No ok wiem że LR w wersji 6 jest powolny ale mnie do przedostatniej aktualizacji wszystko chodziło względnie szybko. Nie było sytuacji że ustawienie suwaka WB trwało sekundę lub dwie a teraz tak mam i szlag mnie trafia przy przesuwaniu suwaka a kliknięcie pipetą WB to już katastrofa bo do 3 sekund muszę czekać na reakcję programu. Nic sam nie zmieniałem w systemie W10.
    Usunięto komercyjną stopkę w podpisie!

Strona 61 z 80 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów