Close

Strona 54 z 80 PierwszyPierwszy ... 444525354555664 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 531 do 540 z 800

Wątek: Lightroom 6

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Oj chyba tak.
    Miałem kupione 2 licencje LR5 na Win i znajomy odkupił ode mnie jeden klucz - nie działa na OSX.
    mam dwa pudelka LR5 i oba sa 2 systemowe.

Domyślnie

W związku z tym, że skrajne rzeczy ludzie piszą. Nawet oficjalne źródła podają sprzeczne wersje jak było to tu cytowane postanowiłem dowiedzieć się bezpośrednio od Adobe jak to wygląda.
    Pierwsza linia supportu potwierdziła moją pierwszą wersję, czyli:

Why can't I use my software on different platforms?
    Adobe develops software for different platforms (such as Mac OS, Windows, Linux) and sells the software built for separate platforms as separate products. If you want to use the products on different platforms, it's necessary to purchase a license of the software for each platform you use. A serial number for a product for one platform cannot be used for the same product for another platform.
    https://helpx.adobe.com/x-productkb/...ent_platforms_

Poinformowałem ich, że wiem o osobach które instalowały na dwóch różnych platformach. Człowiek przekierował mnie do kogoś ważniejszego, support techniczny czy jakoś tak.
    Tam ponownie poinformowano mnie jak wyżej, że nie ma takiej możliwości. Czyli, że jeśli zainstaluję na Windows to drugi komputer musi wyłącznie Windows. A jeśli chcę zainstalować na Mac Os to trzeba kupić kolejną licencję. Potwierdzałem to z nim kilka razy żeby była jasność że się dobrze rozumiemy.

Wtedy pokazałem mu ten link który wkleił: @ku6i
    https://forums.adobe.com/thread/2108890

Zostałem ponownie przekierowany do innej osoby, która stwierdziła że nie ma na to reguły i trzeba rozpatrywać indywidualnie poszczególny numer licencji. Są na rynku różne wersje licencji (nawet tych boxowych) i każda może mieć w tej kwestii różne zasady.
    Ostatnio edytowane przez trystero ; 24-06-2016 o 17:41
    Nikon

ksh
    Gość

Domyślnie

Ja przy zakupie licencji adobe miałem do wyboru zakup klucza dla win lub mac, wybrałem wersje win i po rejestracji poprosiłem support o konwersje z EN na PL, support po kilku godzinach zaakceptował prośbę i dodał klucz WIN PL do mojego konta, przy okazji pytałem o liczbę instalacji na komputerach i otrzymałem dokładne info że mogę instalować na dwóch maszynach WIN, z których tylko jedna może być aktywna jednocześnie, nie dopuszczają możliwości instalacji klucza WIN na urządzeniu MAC i mieszania systemów.

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Ja przy zakupie licencji adobe miałem do wyboru zakup klucza dla win lub mac, wybrałem wersje win i po rejestracji poprosiłem support o konwersje z EN na PL, support po kilku godzinach zaakceptował prośbę i dodał klucz WIN PL do mojego konta, przy okazji pytałem o liczbę instalacji na komputerach i otrzymałem dokładne info że mogę instalować na dwóch maszynach WIN, z których tylko jedna może być aktywna jednocześnie, nie dopuszczają możliwości instalacji klucza WIN na urządzeniu MAC i mieszania systemów.
    Krótkie pytanie: kupiłeś LR? Bo jeśli mowa o innym oprogramowaniu Adobe, to tam sprawa wygląda nieco inaczej, więc Twój przypadek to inna para kaloszy

ksh
    Gość

Domyślnie

Tak, LR osobny klucz i paczka adobe osobno, potraktowano to identycznie mimo że LR nie ma wersji PL.

Domyślnie

Dlaczego LR wywala mi TIFFy i NEFy " przerabiane" na koniec danego folderu ?

Domyślnie

z panelu develop przez G wejdź do library z widokiem siatki zdjęć i tam szukaj sortowania nie po dacie dodania a po nazwie
    możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby

Domyślnie

być może gdzieś jest skrót klaw który człowiek niechcący naciska, ale też mi się to przestawia
    możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby

Domyślnie

Szukam, szukam najść nie mogę.
    Jak w LR zarchiwizować zdjęcia wraz ze zmianami ?
    Mam w LR folder np. 2015 z podfolderami, siedzą tam poobrabiane już NEF-y. Jako że wszystko tam porobiłem, wywołałem co chciałem itd. po co ma mi to siedzieć na dysku roboczym ? Przeniósłbym na inny dysk żaby spoczywało jako archiwum. Ale jak to zrobić, żeby nie potracić całej obróbki ?
    D610 | T70-200 2,8 VC USD | T24-70 2,8 VC USD | N85 1,8G
    Flickr

Strona 54 z 80 PierwszyPierwszy ... 444525354555664 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów