Close

Strona 18 z 80 PierwszyPierwszy ... 816171819202868 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 800

Wątek: Lightroom 6

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

no ja tez potestowalem. 6tka zrobila nowy katalog, ale zaimportowala zdjecia z uzywanego wczesniej przez 5.7.1. moim zdaniem znacznie lepiej reaguje na suwaczki, szybko i bez lagow. co do samej predkosci dzialania trudno mi sie wypowiedziec, bo z racji importu z zdjec z poprzedniego katalogu tworzyl od nowa podglady. z tego co zauwazylem zdecydowanie lepiej wykorzystuje ram i procesor no i wisienka na torcie... eksport do jpg jest zdecydowanie i zauwazalnie szybszy. przy ustawieniu 2 niezaleznych zadan eksportu (ok 70 plikow kazdy), paski postepu praktycznie sie nie zatrzymuja. w przegladarce do zdjec pojawiaja sie po 2 jpg jednoczesnie dla kazdego z zadan eksportu czyli tak jakby realizowal 4 jpg w tym samym czasie.

Domyślnie

Wczoraj zrobiłem mały test porównawczy szybkości eksportu Lightroom w wersji 5 i CC http://www.pajmon.com/2015/04/23/lig...-przyspieszyl/
    Nowy Lightroom CC korzysta z wszystkich zasobów procesora przy eksporcie, stąd i prędkość całej operacji wzrosła niepomiernie
    Trochę bloguję.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bielack Zobacz posta
    Wczoraj zrobiłem mały test porównawczy szybkości eksportu Lightroom w wersji 5 i CC http://www.pajmon.com/2015/04/23/lig...-przyspieszyl/
    Nowy Lightroom CC korzysta z wszystkich zasobów procesora przy eksporcie, stąd i prędkość całej operacji wzrosła niepomiernie
    Ja też zrobiłem test ale wyniki mam zgoła inne. i7-4770K GTX770 16GB SSD 250, Windows 8.1, eksport 163 zdjęć trwał:
    LR6, z GPU 18 minut
    LR6, bez GPU 16 minut
    LR5, 18 minut

Ogólnie nie zaobserwowałem istotnego wzrostu prędkości pracy LR6, a co ciekawsze LR6 bez wspomagania kartą graficzną pracował szybciej.

Domyślnie

to prawda, procesor przy eksporcie 100% no i wreszcie zaczal uzywac RAM

Domyślnie

A mam pytanko, prosze nie pytajcie dlaczego (czasy intermetu a u mnie znim problem) , potrzebuje wersje trial ale plik instalacyjny... czy da rade pobrac taka wersje czy tylko creative clouds?
    podpis niezgodny z regulaminem

Domyślnie

na forum dpreview w komentarzach pod watkiem dot. lr6 jest link do instalki (bezposrednio ze strony adobe)

Domyślnie

roluje wątek chyba 7 raz i nie moge znalezc... poratujesz? dzieki
    podpis niezgodny z regulaminem

Domyślnie

nie mam. tam widzialem.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Borne Sulinowo

Domyślnie

Dziwi mnie, dlaczego Photoshopa potrafią spolszczyć, a Lightrooma już nie. Czy polonizacja ze starszej wersji działa z najnowszą?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dgraszka Zobacz posta
    Dziwi mnie, dlaczego Photoshopa potrafią spolszczyć, a Lightrooma już nie. Czy polonizacja ze starszej wersji działa z najnowszą?
    Działa spolszczenie z wersji 5.
    Pozdrawiam.

Strona 18 z 80 PierwszyPierwszy ... 816171819202868 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów