Close

Strona 12 z 80 PierwszyPierwszy ... 210111213142262 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 800

Wątek: Lightroom 6

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JED Zobacz posta
    @Jarkod, kupiles pudelkowa czy CC?
    Bo sie tak zastanawiam (a uzywam LR kilka razy do roku tylko), ze moze te 10$/miesiecznie, to JEDNAK nie taki dramat?
    Mniejszy dramat, że w tej cenie masz też Photoshop'a.. już jako bonus
    D750, S 35:1.4, T 24-70:2.8 G2, SB700

Domyślnie

@Jarkod, kupiles pudelkowa czy CC?
    Bo sie tak zastanawiam (a uzywam LR kilka razy do roku tylko), ze moze te 10$/miesiecznie, to JEDNAK nie taki dramat?
    "Pudełkową" ze strony Adobe, czyli LR6 upgrade z wersji 4 do 6. Jak dla mnie, to jeśli używasz LR kilka razy w roku, to tym bardziej CC się nie opłaca. I nie ~10$ tylko 12,29 Euro, czyli tak ~50 zł na miesiąc. Przy cenie pełnej wersji rzędu 134,07 Euro (537 zł), to po 11 miesiącach masz już darmo. Wszystko przy założeniu, że nie potrzebujesz Photoshopa. Ja nie potrzebuję, a ponieważ poprzednią wersję kupiłem dla ucznia, a teraz upgrade (76,26 Euro), to już zupełnie nie opłacałoby mi się wykupywać abonamentu.

Lightbulb

Cytat Zamieszczone przez Jarkod Zobacz posta
    "Pudełkową" ze strony Adobe, czyli LR6 upgrade z wersji 4 do 6. Jak dla mnie, to jeśli używasz LR kilka razy w roku, to tym bardziej CC się nie opłaca. I nie ~10$ tylko 12,29 Euro, czyli tak ~50 zł na miesiąc. Przy cenie pełnej wersji rzędu 134,07 Euro (537 zł), to po 11 miesiącach masz już darmo. Wszystko przy założeniu, że nie potrzebujesz Photoshopa. Ja nie potrzebuję, a ponieważ poprzednią wersję kupiłem dla ucznia, a teraz upgrade (76,26 Euro), to już zupełnie nie opłacałoby mi się wykupywać abonamentu.
    Dla mnie 10$ lub 149$.
    Chyba masz racje, mimo wszystko - szukam po prostu usprawiedliwienia dla zakupu wersji CC, ale to chyba faktycznie bez sensu.
    Jedyne, co powstrzymuje przed "pudelkowa" wersja, to jasna zapowiedz jej nierozwijania - niepojete dla mnie.

Wlasnie zamarzylem sobie skorzystac z probnej wersji CC - nawet nie dalem rady tego zainstalowac, bo wyskoczyly jakies bledy...Swietnie.
    Moj turystyczny kompakcik: D750, 16-35/4VR, 50/1.8G, 70-200/4VR, T 150-600, SB-900. Tylko czasu i umiejetnosci brak...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarkod Zobacz posta
    I jeszcze pamiętajmy że jak zrezygnujesz po roku z subskypcji, zostajesz bez niczego. Nie jest prawdą że po zrerzygnowaniu ze subskrypcji zostajemy z kopią lightrooma na zawsze co wielu tak myślało i powtarzało, to nie jest prawda. Czyli policz sobie ile zapłacisz po 2 latach, średnio co 2 lata wychodzi nowy numerek Lightrooma ?
    Moim zdaniem jeśli nie zmieniasz puszki co rok nie ma sensu pakować się w chmurę.
    Tak ja to widzę. Pozdrawiam
    Rób najlepiej jak tylko potrafisz , jakieś tam body i kilka szkiełek..
    Nikon Z6ii / Z24-70f4S/ Z 35 1.8S /Z 85 1.8S/ Z 70-200f2.8 VR S/Jupiter 135 3.5 / Viiltrox 24 1.8 / Helios 58mm /

Domyślnie

Zainstalowałem tego CC... jak na razie żadnego przyspieszenia na i7 i z 16gb ramu... muli tak samo.

Dobra jednak cofam, muli tak samo, jedynie co szybciej chodzi to korekcje w sekcji BASIC nie mają takiego laga po sporej postprodukcji jak w 5 ale na razie bez zmian. A hdry to to samo co tworzenie 32 bitowego pliku na Photoshopie z ta roznica że zachowuje dane obiektywu i aparatu, co można później wykorzystać do wczytania profili kolorów czy korekcji obiektywu.
    Ostatnio edytowane przez DR_DRE ; 21-04-2015 o 23:07
    D7100 T11-16 S18-35 T60 T90 S50-150 OS dużo planów Parę zdjęć na fejsie

Domyślnie

Jestem ciekawy, czy w koncu rozpoznaje RAW (profile) z Sony RXII oraz automatycznie wgrywa profil Tamron 150-600?
    Moj turystyczny kompakcik: D750, 16-35/4VR, 50/1.8G, 70-200/4VR, T 150-600, SB-900. Tylko czasu i umiejetnosci brak...

Domyślnie

Wiem, ale w 100% przestawilem sie na LR.
    Chociaz nie jest to wada, miec akces do PS.
    Wada jest to, ze ja pol roku nie mam dostepu do wlasnego aparatu, wiec nie uzywam softu, a drugie pol, uzywam pare razy.
    I teraz jest dylemat: 120$ za rok czy 150$ i na zawsze.

Domyślnie

Wiem, ale w 100% przestawilem sie na LR.
    Chociaz nie jest to wada, miec akces do PS.
    Wada jest to, ze ja pol roku nie mam dostepu do wlasnego aparatu, wiec nie uzywam softu, a drugie pol, uzywam pare razy.
    I teraz jest dylemat: 120$ za rok czy 150$ i na zawsze.
    To już decyzja należy do Ciebie Zawsze aktualny i kompatybilny z nowymi puszkami lub... "na zawsze Twój"
    D750, S 35:1.4, T 24-70:2.8 G2, SB700

Domyślnie

Serwery Adobe przeżywają oblężenie. Wylogowałem się z CC i zalogować się już nie mogę...
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

C.d. co nowego:
    - rozpoznawanie twarzy (ale to już wszyscy wiedzą)
    - usuwanie efektu "czerwonych" (zielonych?) oczu u zwierząt
    - możliwość modyfikowania filtra połówkowego (graduaded) i kołowego (radial) przy pomocy pędzla (to mi się pewnie przyda)
    - maski dla tych filtrów (to pewnie też).
    - możliwość zmiany położenia (przeniesienia) obszaru zaznaczonego przez pędzel (adjustment brush) w inne miejsce. Po prostu przeciąga się pinezkę.
    Więcej tu
    Co ciekawe, LR dalej nie rozpoznaje Sigmy 17-50/2,8, tzn. nie stosuje automatycznie profilu obiektywu. Trzeba ręcznie wybierać.
    Ostatnio edytowane przez Jarkod ; 21-04-2015 o 23:55

Strona 12 z 80 PierwszyPierwszy ... 210111213142262 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów