Close

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Domyślnie D610 i YN565EX - problem z trybem slave

Witam Państwa

Mam problem z lampą YONGNUO YN565EX i Nikonem D610. Nie mogę w żaden sposób skłonić lampy do współpracy z body w bezprzewodowym trybie slave. Kilka miesięcy temu działało jak trzeba, niestety, po przeleżeniu kilku miesięcy na półce lampa nie reaguje na wyzwalacz z body.
    W D610 ustawione mam sterowanie lampą wbud. na CMD > Wbudowana "--" > Grupa A i B "TTL"> Kanał "1"
    W YN565EX Slave > grupa A > Kanał 1 (ustawienie systemu CN, z samym N też próbowałem, bez rezultatu)
    Pop-up w body błyska (lekko), ale YN nie reaguje. Przy montażu na body wszystko działa prawidłowo.
    Czy ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem? Proszę, oświećcie mnie, bo przypuszczam, że chodzi o drobiazg, a męczę się już pół dnia

Domyślnie

Przy ustawieniu cn bardzo często nie chcą działać.

Sprawdź jak działa w S1 i S2, jak tez nie będzie chciała błyskać, to znaczy, że poleciała fotodioda.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Dzięki za odpowiedź. W S1 działa (na M), natomiast do bezprzewodowego TTL nie mogę jej namówić :/ Sama zmiana na n nie pomaga. Chyba jednak będę zmuszony radzić sobie z lampą na body.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów