na zdj 5 i 6 efekt uzyskałeś w PS, na oryginalnym zjęciu nie ma wad zdj. nr 5, na zdj. 5 i 6 nie ma takiego spadku kontrastu na włosach?
pokaż oryginalne pliki 5 i 6 - bez przeróbki, tylko zmniejszone oczywiście.
Szukaj
na zdj 5 i 6 efekt uzyskałeś w PS, na oryginalnym zjęciu nie ma wad zdj. nr 5, na zdj. 5 i 6 nie ma takiego spadku kontrastu na włosach?
pokaż oryginalne pliki 5 i 6 - bez przeróbki, tylko zmniejszone oczywiście.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
nawet celowo nie wiem czy mi kiedykolwiek by się spodobał taki efekt.. jest dla mnie strasznie drażniący w odbiorzea nawet w mojej 50tce nie zaobserwowałem specjlanie mocno tego zjawiska.
D80, FM2n + konfitury w spiżarce ;]
"- Po co wasze swary głupie,
- Wnet i tak zginiemy w zupie!" J. Brzechwa
to dziwne bo 50 lapie takie cos przy kazdej okazjito juz mniej nawet 28 flaruje
ale za to 85 tylko raz zrobilem i naprawde przegialem ze swiatlem wtedy liczac na to ze zrobi mi tak samo jak 50
edit: apropo takiego swiatla to wiekszosc serii reklam H&M z tamtego roku miala takie swiatlo ; )
dzięki - dostałem zdjęcia na PW. Nie mają wad o które pytałem. Ale to i tak nie zmieni mojego zdania o 85/1.8 (bez D) której używałem w różnych warunkach.
Faktycznie - to tutaj to PS, a nie obiektyw.
Naprawdę dobrze podrobiłeś zdjęcia na takie "z defektem" typowe dla starszej optyki czy z kiepskimi powłokami.
Niektórzy dążą do perfekcji - a inni wolą nastrój. I to jest jak najbardziej OK.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
swoja droga zobaczcie sobie zdjecia na www.zara.com tam tez od czasu do czasu wykorzystuja ten efekt nazwijmy to (oczywiscie nie porownywac z moimi gniotami)
Kurczątko ileż można wyciągnąć w samym tylko NX bez dotykania Ps-a ze skompresowanego, aż zęby bolą 100 kb pliczku...
Obiektyw ma być ostry i trzymać kontrast i mieć ładny bokeh reszta to pikuś... Do załatwienia suwaczkami…
Pozdrawiam Marcin
"Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon"
"Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."
czegos nie zrozumiales![]()
fatycznie chyba MzMarcin przeoczył część pisaną wątku
@AlBundy: a jak byś inaczej odmienił słowo 'wydąć' :P wydymuje?
a wargi zamiast ust- to zboczenie z uczelniw mianownictwie anatomicznym nie ma słowa usta, tylko wargi więc stąd mi się to wzięło ;P
http://www.ozzy.maxmodels.pl
Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.
orrany, Marcinta propozycja wygląda jak by była wydrukowana na plujce i kąpana częsciowo na szybko w herbacie
![]()
D80, FM2n + konfitury w spiżarce ;]
"- Po co wasze swary głupie,
- Wnet i tak zginiemy w zupie!" J. Brzechwa
Skontaktuj się z nami