Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: Natalia

Domyślnie

na zdj 5 i 6 efekt uzyskałeś w PS, na oryginalnym zjęciu nie ma wad zdj. nr 5, na zdj. 5 i 6 nie ma takiego spadku kontrastu na włosach?
    pokaż oryginalne pliki 5 i 6 - bez przeróbki, tylko zmniejszone oczywiście.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

nawet celowo nie wiem czy mi kiedykolwiek by się spodobał taki efekt.. jest dla mnie strasznie drażniący w odbiorze a nawet w mojej 50tce nie zaobserwowałem specjlanie mocno tego zjawiska.
    D80, FM2n + konfitury w spiżarce ;]
    "- Po co wasze swary głupie,
    - Wnet i tak zginiemy w zupie!"
    J. Brzechwa

nin
    Gość

Domyślnie

to dziwne bo 50 lapie takie cos przy kazdej okazji to juz mniej nawet 28 flaruje
    ale za to 85 tylko raz zrobilem i naprawde przegialem ze swiatlem wtedy liczac na to ze zrobi mi tak samo jak 50

edit: apropo takiego swiatla to wiekszosc serii reklam H&M z tamtego roku miala takie swiatlo ; )

Domyślnie

dzięki - dostałem zdjęcia na PW. Nie mają wad o które pytałem. Ale to i tak nie zmieni mojego zdania o 85/1.8 (bez D) której używałem w różnych warunkach.
    Faktycznie - to tutaj to PS, a nie obiektyw.

Naprawdę dobrze podrobiłeś zdjęcia na takie "z defektem" typowe dla starszej optyki czy z kiepskimi powłokami.
    Niektórzy dążą do perfekcji - a inni wolą nastrój. I to jest jak najbardziej OK.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

nin
    Gość

Domyślnie

swoja droga zobaczcie sobie zdjecia na www.zara.com tam tez od czasu do czasu wykorzystuja ten efekt nazwijmy to (oczywiscie nie porownywac z moimi gniotami)

Domyślnie

Kurczątko ileż można wyciągnąć w samym tylko NX bez dotykania Ps-a ze skompresowanego, aż zęby bolą 100 kb pliczku...

Obiektyw ma być ostry i trzymać kontrast i mieć ładny bokeh reszta to pikuś... Do załatwienia suwaczkami…
    Pozdrawiam Marcin
    "Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon "
    "Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."

nin
    Gość

Domyślnie

czegos nie zrozumiales

Domyślnie

fatycznie chyba MzMarcin przeoczył część pisaną wątku

@AlBundy: a jak byś inaczej odmienił słowo 'wydąć' :P wydymuje?
    a wargi zamiast ust- to zboczenie z uczelni w mianownictwie anatomicznym nie ma słowa usta, tylko wargi więc stąd mi się to wzięło ;P
    http://www.ozzy.maxmodels.pl
    Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.

Domyślnie

orrany, Marcin ta propozycja wygląda jak by była wydrukowana na plujce i kąpana częsciowo na szybko w herbacie
    D80, FM2n + konfitury w spiżarce ;]
    "- Po co wasze swary głupie,
    - Wnet i tak zginiemy w zupie!"
    J. Brzechwa

nin
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kacper_84 Zobacz posta
    orrany, Marcin ta propozycja wygląda jak by była wydrukowana na plujce i kąpana częsciowo na szybko w herbacie
    eee ty tez nie doczytales - zalatwil to "suwaczkami" :P

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów