Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: prywata bw

Domyślnie

Super. Zdjecia przyciagaja i to bardzo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariuszmilkowski Zobacz posta
    dzięki - cieszy mnie tym bardziej że zdjęcia nie widzialy PSa a tylko podstawową obróbkę w LR
    Daj preseta
    Kazdy placi za swole blendy

Domyślnie

Nie ma problemu automatyczna konwersja do bw plus krzywa w kształcie lekkiego S - górna końcówka (światła ) ściągnięte lekko w dół , a dolna końcówka (cienie) podniesiona lekko do góry - wszystko jak kto lubi i to cala filozofia , mozna pobawić sie suwakiem temperatury , ja tu miałem bodajże 5400 - ale jak pewnie wiesz wszystko zależy od warunków
    Dodane jest trochę szumu ( suwak na 10) plus winieta za pomocą elipsy pozdrawiam

Domyślnie

Bardzo podoba mi się ten zestaw. Widać radość, zabawę, i paradoksalnie brak kolorów tutaj pasuje. Dobra obróbka, nadająca tym zdjęciom trochę nostalgiczny charakter - szczególnie sprawdza się na tych zdjęciach, na których wiele się dzieje, wprowadza spokój i nastrój wspomnienia leniwych ostatnich dni wakacji sprzed wielu lat (mimo że wiadomo że to nie są stare zdjęcia).
    Nie do końca jestem przekonany do tej obróbki w przypadku dwóch ostatnich zdjęć, bo są one robione trochę w innym stylu, mniej "pamiątkowo-opisowym", a bardziej "bokehowo-portretowym", i mogłyby być zrobione równie dobrze na plaży, w parku jak i w mieście. Same z siebie nie opowiadają historii, tak jak robią to poprzednie zdjęcia. Na nich natomiast chętnie zobaczyłbym kolor.
    Niemniej jednak jeszcze raz zaznaczę że z przyjemnością obejrzałem te zdjęcia.

Domyślnie

Świetna seria, kolory, a właściwie ich brak idealnie tu pasuje. Ale mnie interesuje też jakim obiektywem je zrobiłeś. Ostatni portret jest genialny

Domyślnie

creep - zdecydowalem się na bw ponieważ odzienie mojej córy bylo na tyle pstrokate że skutecznie zniechęciło mnie do koloru, mskowronski - użyte byly dwa obiektywy 50mm od 1go do 10go zdjęcia , od 11go 85mm ostatni portret f2.5 pozdrawiam

Domyślnie

Ale pełna klatka?

Wysłane z mojego XT1032 przy użyciu Tapatalka

Domyślnie

bardzo ladnie a najladniej 3., 8., 10., 12.i 15. apetyt mi kolega na dzieci zrobil- chwytam kamere i po pokojach pedze (bo pogoda paskudna i na kwadracie bestie siedza)
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sufenta Zobacz posta
    ... apetyt mi kolega na dzieci zrobił...
    Oj, uważaj co piszesz

Również dołączam do rozplywających się nad BW

Domyślnie

Bardzo mi sę podobają te zdjęcia. Świetne kadry, super uchwycone emocje. Na plus też odpowiednio dobrana głębia ostrości - nie za mała przy szerszych kadrach i mniejsza przy portretach - ciekawe czy świadomie czy tak samo wyszło . I jeszcze pochwalę bardzo stonowane wyostrzanie po zmniejszeniu - jest taka fajna miękkość.
    D90, N18-200 VR, N50 1.4, S10-20, Samyang8 i masa innych gratów

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów