Dzięki za podpowiedź. Jutro jak będę już w domu to sprawdzę ten licznik. Nie miałem pojęcia, że monitor może mieć taką informację zapisaną
Przetestować, jak najbardziej mogę, bo już na nich dzisiaj chwilkę się bawiłem RAWkami i jest ok, przejścia tonalne są dużo łagodniejsze niż na moim LG, ale wydaje mi się, że samemu nie wyciągnę konkretnych wniosków, bo po prostu się na tym nie znamBardziej chodzi mi o opinię o parametrach podawanych przez producenta. To stary monitor. Nowemu nie podskoczy, ale może wg tego co producent wypisał, dedykowany do pracy przy grafice EIZO jest w czymś lepszy od przeciętnego monitora "do wszystkiego" marki LG?
![]()
Jak okaże się, że warto go zatrzymać, to dopiero zaproszę pewną osobę żeby mi ten monitor skalibrowała i wtedy będę pewny, że kolory są ok. ale teraz mogę tylko stwierdzić, czy wyświetlane kolory mi się podobają. Dla przykładu- Na moim LG są piękne, nasycone kolory, kontrast i jasność jest super. Wysłałem kiedyś obrobione zdjęcie do mądrzejszego ode mnie znajomego i okazało się, że mój kolor zielony jest tak na prawdę, prawie żółtyBo mój LG, to monitor do grania i wszystko ma na nim ładnie wyglądać :P
Tak, że zwykłe przetestowanie odpada, bo musi być dobry tester
Thx. W takim razie, bardziej się nim skupię niż na tym drugim
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami