Close

Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 103

Domyślnie Canon 7D Mark II

Wyciekła specyfikacja. Premiera za pare dni
    Rugged magnesium alloy body
    Dust proof
    20.2 MP CMOS sensor
    Dual-pixel CMOS AF
    New 65-point AF, all points cross-type
    ITR EOS AF
    Continuous shooting: 10 frames per second
    Dual DIGIC6
    Max ISO: 16,000.
    RGB+IR new 150,000-pixel metering sensor
    Video full HD 60 p
    Built-in GPS
    Interval timer
    Bulb timer

Read more on PhotoRumors.com: http://photorumors.com/2014/09/11/ca...#ixzz3Cz7WRGXI

Domyślnie

jeśli specyfiikacja jest prawdziwa no to pozamiatane

Domyślnie

Będzie pozamiatane o ile ta nowa matryca nie okaże się tym samym co ta stara z 7d bo akurat tu canon od kilku lat nie pokazał nic nowego.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Matryca w 6D jest calkiem ok. Jezeli zrobili taka sama tylko APS-C to zle nie bedzie. Wiadomo, ze to nie Nikon/Sony ale juz nie ma takiego kasztana jak kiedys (a nawet kasztany nie przeszkadzaly w robieniu megafotek).

Domyślnie

Nieprecyzyjnie się wyraziłem, chodziło mi o segment Aps-c i rewolucyjną matrycę jaką miało mieć 70d a jak się potem okazało w niczym nie jest ona lepsza od tej którą ma dziadek 7d. Przegoniły ją już Oly, Panasy a RX100III skrobie marchewkę.

Domyślnie

7d mk1 na papierze też wygląda super, a w praktyce to bardzo gówniana puszka średnio używalna do pracy* (każdy kto twierdzi inaczej nie robił zdjęć 1d )

chętnie przetestuje i jak będzie spoko, to pewnie kupie za jakiś czas

GL
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Matryca w 6D jest calkiem ok. Jezeli zrobili taka sama tylko APS-C to zle nie bedzie. Wiadomo, ze to nie Nikon/Sony ale juz nie ma takiego kasztana jak kiedys (a nawet kasztany nie przeszkadzaly w robieniu megafotek).
    Żeby była taka sama jak w 6D, musiałaby mieć 10 mpix.

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Nieprecyzyjnie się wyraziłem, chodziło mi o segment Aps-c i rewolucyjną matrycę jaką miało mieć 70d a jak się potem okazało w niczym nie jest ona lepsza od tej którą ma dziadek 7d. Przegoniły ją już Oly, Panasy a RX100III skrobie marchewkę.

Bez przesady, Olympus i Panasonic przegoniły bo zaniżają wartości iso.
    Ostatnio edytowane przez GL ; 14-09-2014 o 09:47

Domyślnie

Powiem wam tak, specyfikacja wymiata (na rumorsach jest, ale nie będę dublował postu powyżej). Jako fan i użytkownik D300s, jaram się no ale jak ktoś za głęboko siedzi w Nikonie... Myślę że tym kopnięciem Canon zamknie rozdział pro DX w swojej historii, bo po co to ciągnąć? ;D po zakresie iso można spekulować, że może byc bardzo mocno używalne iso 3200 (jeśli o mnie chodzi mało kiedy potrzebuję więcej ) , fpsów dużo, (może tak z jedno więcej z gripem? ;D) ilość megapikseli satysfakcjonująca, af w trybie filmowania, może dorzucą jakis tryb 1.2, 1.3? ;D Zapowiada się body na lata, zupełnie jak D700/D3 ;D
    Ostatnio edytowane przez michasacuer ; 14-09-2014 o 10:11

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krolewicz Zobacz posta
    7d mk1 na papierze też wygląda super, a w praktyce to bardzo gówniana puszka średnio używalna do pracy
    Popieram. Zwłaszcza matryca z 7D to był jakiś koszmar. Niestety canon w cropach od daaaawna daje ciała (nawet w FF nie jest szał), więc tego bym się najbardziej bał. Ale z drugiej strony jest to puszka tak wyczekiwana, że może się nieco przyłożą tym razem.

Domyślnie

No i jest. Zapowiada się bardzo dobra puszka z tego co można tu zobaczyć
    https://www.youtube.com/watch?v=M03hu1diCqE

i poczytać tu
    http://www.optyczne.pl/index.php?art=385&roz=1
    Ostatnio edytowane przez MrQba ; 15-09-2014 o 14:16

Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów