Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Warsztaty postprocess

Witam,

Interesują mnie warsztaty, szkolenia, bądź cokolwiek związanego z postprocessem, ale nie typu szkoła jakaś tam i pan Stefan który mi powie kliknij tutaj i tutaj i jest fajnie, tylko coś konkretnego, kogoś kto na prawdę powie i pokaże mi, jak powinien zostać dobrze wywołany plik i dlaczego tak a nie inaczej, jakich metod używać itd.

Macie coś, kogoś dobrego sprawdzonego?

Pozdrawiam

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Ale ten postproces to do jakich zdjęc modeliny, śluby, reportaz, krajobraz itd itp

Domyślnie

Głównie robię ślubniaki, portrety itp. I taką wiedzę bym chciał pogłębiać, ale też zależy mi na poznaniu szczegółowej pracy z plikiem, co z czego się bierze, dlaczego tak a nie inaczej, jak przygotowywać pliki do różnych publikacji itd.

Domyślnie

Chciałbym też ale Kraków śmignął koło nosa, akurat byłem na kotlecie
    "Nikon"

Domyślnie

Jak nie straszny Ci język angielski to zajrzyj na creativelive.com znajdziesz tam (odpłatnie) kurs pro retuszu który prowadzi Praktik Nike. Zajrzyj też na retouchacademy.com znajdziesz tam sporo materiałów odnośnie retuszu portretów a zwłaszcza biuti

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
    Aparat

Domyślnie

Dziękuję za podpowiedzi, ja bym się bardzo chętnie wybrał na warsztaty do chłopaków z House of Retouching Cos takiego mnie interesuje

Domyślnie

Ja ze swojej strony polecam Grzegorza Płaczka i jego Szkole Obrazu.
    pozdrawiam
    Marcin
    http://www.tycipienka.pl/

Domyślnie

Grzegorza znam, uczestniczyłem raz w jego warsztatach, ale tam o samej obróbce było chwile, podstawowe rzeczy. Najbardziej mi zależy na lepszym poznaniu i organizacji pracy w C1, oglądam tego trochę, ale zawsze mi łatwiej z kimś usiąść i na bieżąco uzyskiwać odpowiedzi Z tego co wiem, to Grzegorz C1 nie używa, chyba że coś się zmieniło.

Domyślnie

To zależy na jakich warsztatach Grzegorza byłeś
    Bo na dwudniowych jest jeden cały dzień obróbki.
    pozdrawiam
    Marcin
    http://www.tycipienka.pl/

Uprawnienia umieszczania postów