Close

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 77

Domyślnie

I po co sobie nerwy psuć? Jednym starczy 100tys a jednym nie. Mi, amatorowi, na 6 lat robienia zdjęć starczyło 20tys klatek, jeśli dobrze pamiętam. Więc mój d200 ma teraz ok 25tys. A niektórzy robią 1000 zdjęć w ciągu dnia - wczoraj pani w TVN opowiadała o sesji mody, gdzie ona robi ok. 1200 zdjęć, z których wzbierze 12. Więc dla niej 100tys klapnięć to dość niewiele. Nie bardzo więc rozumiem wasze "zacietrzewienie".

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk
    Pozdrawiam,
    Paweł
    Mój Instagram

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bawaria/ Katowice

Domyślnie

To "zacietrzewienie" wywolal niejaki chamski "gonzog". Ja pisze o tym, ile wyzwolen migawki bywa u takiego przecietnego amatora fotografii.

Domyślnie

A on ci napisał ile klapniec potrzebuje profesjonalsta. I tyle, więcej dyskusji nie potrzeba.

Pozdrawiam,
    Paweł
    Mój Instagram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez buma2 Zobacz posta
    To "zacietrzewienie" wywolal niejaki chamski "gonzog". Ja pisze o tym, ile wyzwolen migawki bywa u takiego przecietnego amatora fotografii.
    To zacietrzewienie wywołał *%$##%^, który wszystko bierze osobiście do siebie.

Wybacz, ale ja nikogo nie zacząłem wyzywać, to tylko i wyłącznie twoje dzieło.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    ja nikogo nie zacząłem wyzywać, to tylko i wyłącznie twoje dzieło.
    Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Pisanie, że 100 tys. nigdy się nie wykorzysta jest więc idiotyzmem...
    Gonzo, jako inteligentna osoba powinieneś zrozumieć, że Ty jako pierwszy odniosłeś się nieodpowiednio. Co prawda nie wprost, ale jednak. Bo skoro buma2 tak napisał (że nie wykorzysta 100 tyś klapnięć) to jest idiotycznie napisane. Uważasz, że można idiotycznie pisać nie będąc idiotą? Trochę pośrednio, ale tak to wygląda.

Co do amatorskiego pstrykania- ja robiąc jeden reportaż cykam 500-2000 zdjęć z czego zostawiam 10% (tak się właśnie przypadkowo zwykle składa, że taki odsetek pozostawiam na dysku). I nie widzę problemu czy ktoś robi rocznie 50 tyś zdjęć, czy 5 tyś zdjęć. To jest czysto indywidualna sprawa. Jedni chcą myśleć nad kadrem by zrobić 10x mniej zdjęć, inni po prostu pstrykają. Żadne zachowanie nie jest złe.

Domyślnie

To może inaczej: jak wasza dyskusja ma się do pierwszego postu? Prosiłbym o zastanowienie się i potem jeszcze raz i dopiero wtedy sie zastanówcie, czy chcecie toczyć waszą dyskusję dalej w tym wątku.

Pozdrawiam,
    Paweł
    Mój Instagram

Domyślnie

Jak zwykle, faceci bez portfolio mają najwięcej do powiedzenia
    Zenit 12 XP - zepsuł się

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Guciol Zobacz posta
    Jak zwykle, faceci bez portfolio mają najwięcej do powiedzenia
    Nie wnikając w temat i zasadność toczącego się w ostatnich postach sporu , nieco zdegustowany powyższą wypowiedzią , zapytuję kolegę Guciol-a : "co ma piernik do wiatraka " ?
    A co to ku.wa jest ? ogólnodostępne forum użytkowników sprzętu Nikona czy forum TWA posiadaczy PORTFOLIO ? Hę ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Archibald6803 Zobacz posta
    Nie wnikając w temat i zasadność toczącego się w ostatnich postach sporu , nieco zdegustowany powyższą wypowiedzią , zapytuję kolegę Guciol-a : "co ma piernik do wiatraka " ?
    A co to ku.wa jest ? ogólnodostępne forum użytkowników sprzętu Nikona czy forum TWA posiadaczy PORTFOLIO ? Hę ?
    Sam sobie odpowiedz i nie zadawaj mi głupich pytań
    Zenit 12 XP - zepsuł się

Domyślnie

Tak czułem .....

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów