Close

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 77

Domyślnie

Ciekawe ile prawdy w tym że w Canonie padają matryce od kręcenia filmów, aparaty z przebiegiem 20 tys klatek chodzą po 3,5 tys, to dobra cena. Matryca w 5D mkII jest bardzo fajna, mam kolegę który robi krajobrazy i stwierdził, że po przesiadce z mkII przestał używać szarych połówek.
    Zenit 12 XP - zepsuł się

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Guciol Zobacz posta
    Ciekawe ile prawdy w tym że w Canonie padają matryce od kręcenia filmów, aparaty z przebiegiem 20 tys klatek chodzą po 3,5 tys, to dobra cena. Matryca w 5D mkII jest bardzo fajna, mam kolegę który robi krajobrazy i stwierdził, że po przesiadce z mkII przestał używać szarych połówek.
    To po przesiadce "z" czy "na" mk II??
    Bo jeśli "z", to znaczy tylko, że w mk II jest kiepska matryca.

A wracając do DR - to Canon jest daleko za Nikonem w tej kwestii.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    To po przesiadce "z" czy "na" mk II??
    Bo jeśli "z", to znaczy tylko, że w mk II jest kiepska matryca.

A wracając do DR - to Canon jest daleko za Nikonem w tej kwestii.
    Miało być "po przesiadce na mkII". Wcześniej z tego co pamiętam miał 40D.
    Zenit 12 XP - zepsuł się

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pablo25 Zobacz posta
    Hejka,
    Zauważyłem, że strasznie w dół poszły ceny 5d mkII i zastanawiam się nad zmianą systemu. Co prawda rozważam jeszcze zakup d700, ale trochę obawiam się starej matrycy. Bardzo podobają mi się obrazki z nowych matryc Nikona tj.d7000/7100/5100/d600 itp i nie chciałbym się rozczarować biorąc Canona, lecz potrzebuję bardziej użytecznego ISO. Nie biorę pod uwagę 6d ze względu na cenę oraz żywotność migawki 100tys, brak przycisku do zmiany WB no i niezbyt mi to w dłoni leży. Czy obrazki z 5d mkII i d7000 będą bardo się różnić? nie chodzi mi tu o głębie ostrości
    Żartujesz, prawda?...
    Dxxx Fx Fxx Pxxxx

Domyślnie

Dodam jeszcze, że może matryce Canona są gorsze w/g tabelek, ale widząc co można zrobić mkII w odpowiednich rękach, jestem pełen uznania dla tego sprzętu. Mając do wyboru D700, D7000 i mkII brał bym Canona. Jedyny problem to stan, jeśli chodzi o używki, i AF, ale o tym to wolał bym tutaj nie zaczynać dyskusji.
    Zenit 12 XP - zepsuł się

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Guciol Zobacz posta
    Miało być "po przesiadce na mkII". Wcześniej z tego co pamiętam miał 40D.
    To "trochę" przesadził.
    Choć u canonierów to spotykane. Kolega po przesiadce z 50D na 6D był podobnego zdania na temat możliwości matrycy... dopóki nie zobaczył co można zrobić ze zdjęciami z D610 i przeszła mu euforia.
    Nikon

Zbanowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

To "trochę" przesadził.
    Choć u canonierów to spotykane. Kolega po przesiadce z 50D na 6D był podobnego zdania na temat możliwości matrycy... dopóki nie zobaczył co można zrobić ze zdjęciami z D610 i przeszła mu euforia.
    Co można zrobić? Można usunąć plamy w programie graficznym?

Domyślnie

D610> 5D Mk II..ciekawy punkt widzenia przyznam To trochę tak jakby powiedzieć, że Nikon D3100 zamiata D300s
    Sony A7III + SY AF 35 1.4 + SY AF 85 1.4 + S 135 1.8 A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Xavier80 Zobacz posta
    D610> 5D Mk II..ciekawy punkt widzenia przyznam To trochę tak jakby powiedzieć, że Nikon D3100 zamiata D300s
    Jeśli chodzi o matrycę to i D610 jest zdecydowanie lepsze od 5Dmk2 i D3100 jest lepsze o D300.
    Zaś jeśli chodzi o same aparaty, to sami canonierzy twierdzą że 6D jest lepszy od 5Dmk2, wiec twierdzenie, że D610 jest lepszy jest zupełnie na miejscu.

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Co można zrobić? Można usunąć plamy w programie graficznym?
    Widać niektórym solą w oku jest D610. Mój ma ponad 10k przebiegu i plamy to widzę na zdjęciach, jak je sobie sam narysuję.
    Poza tym wolę już plamy na zdjeciach (choć pewnie ich i tak nie zobaczę) niż kiepski AF, mało pewną matrycę z kiepskim DR.
    Ostatnio edytowane przez GonzoG ; 07-09-2014 o 09:28
    Nikon

Domyślnie

Poza tym wolę już plamy na zdjeciach (choć pewnie ich i tak nie zobaczę) niż kiepski AF, mało pewną matrycę z kiepskim DR.
    tak z ciekawości spytam co to jest "mało pewna matryca"
    Jestem szumofobem. S50F1.4A

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów