Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Domyślnie

beret23 dzięki wielkie za szybką odpowiedź i liczę na więcej Twoich fotek;]
    D7200, SB 900, S10-20 f4-5.6, N 85 f1.8G

Domyślnie

Niema sprawy. Fotek mam sporo tylko czasu malo na posiedzenie przed kompem. Powoli bede sie staral pokazywac co mam.

Domyślnie

berett fajnie by było jak by zdjęcia były z exifem
    D7100 +grip Pixel; S 17-50 ;N 70-300 VR , YN-468II

Domyślnie

dzieki za zwrocenie uwagi... nastepne beda z efixem

Domyślnie

3 dobry kadr, jakbym oglądał archiwalny film robi wrażenie. Jestem fanem spitfire'ów i nie tylko, ale 4 i 8 podobają się najbardziej z wyróżnieniem 4 - bardzo rzadki widok dwumiejscowego spitfire'a jak się nie mylę jest to Mk IX.
    D7500; N50/1,8; N35/1,8, SB 910

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DaWi Zobacz posta
    3 dobry kadr, jakbym oglądał archiwalny film robi wrażenie. Jestem fanem spitfire'ów i nie tylko, ale 4 i 8 podobają się najbardziej z wyróżnieniem 4 - bardzo rzadki widok dwumiejscowego spitfire'a jak się nie mylę jest to Mk IX.
    pierwotnie był to LF IXc.
    latał w w kilku dywizjonach miedzy innymi w polskim 308 krakowskim.
    na 2 miejscowy zostal przebudowny po wojnie.
    ciekawostka jest rowniez to ze tego spita obecnie pilotuje kobieta.

Domyślnie

Z "minusów" to jak dla mnie:
    - 3 stery kierunku Super Constellation to jej znak rozpoznawczy, dlatego trochę żal, że na 5-ce jeden z nich uciąłeś.
    - 2-ka coś kadrowo mi nie leży. Główne obiekty na zdjęciu (żołnierz i kadłub samolotu) pouciskane po brzegach zdjęcia. Jakoś tak trudno się skupić na tym zdjęciu. Sam w sumie nie wiem, jakby tu podejść do tego zdjęcia...
    - Na 10-tce trochę mi się gryzie kadrowo to przycięte kółko w dolnej części zdjęcia.
    - Co do 11-stki... Fajne ujęcie (wygląda jakby było zrobione z innego samolotu), ale faktycznie coś tu z ostrością nie zagrało.
    - na 9-tce trochę dużo tego cienia. Praktycznie nie widać kadłuba. Rozumiem, że pod słońce było i niewiele się już dało zrobić.

Najbardziej podoba mi się 1-ka (żeby jeszcze tych szmat na kabinie nie było to już w ogóle...) i 6-tka (choć i tu chyba lekko ostrość leci). Za to fajna kolorystyka nieba. Poza tym 7-ka. Lubię takie rozmyte, ale nie zamknięte śmigiełka (najlepiej tak na 3/4 obrotu) - daje to wrażenie "ciężkości" obiektu (zamknięte śmigła kojarzą mi się z latającymi "modelami-makietami", w których stosuje się szybkoobrotowe silniczki modelarskie).
    Nienachalna obróbka, bez nadmiernych przeostrzeń + ciasne kadry dla mnie jak najbardziej na "tak".
    FOTO-ZABAWKI SPRZEDANE.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zoom2 Zobacz posta
    pierwotnie był to LF IXc.
    latał w w kilku dywizjonach miedzy innymi w polskim 308 krakowskim.
    na 2 miejscowy zostal przebudowny po wojnie.
    ciekawostka jest rowniez to ze tego spita obecnie pilotuje kobieta.
    Teraz to jest ciekawostka, że kobieta jest pilotem, a w czasie II wś to one pilotowały prawie wszystkie samoloty z fabryk na lotniska docelowe.
    D7500; N50/1,8; N35/1,8, SB 910

Domyślnie

Dzieki za odwiedziny
    Sedov - to sie nazywa konkretne podejscie do tematu Dzieki wielkie za opis.

Ktos jeszcze cos?
    Bede wdzieczny

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów