Close

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 87

Wątek: Akwarium

Oszczędny w słowach Awatar Monica31
    Miasto
    Dabrowa gornicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wikary Zobacz posta
    Czasem pilnuje mieszkania znajomego, a że coś tam pływa za szybą, to nie mogę się powstrzymać jak mam aparat przy sobie...

Jakich użyto parametrow?

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

give
    Gość

Domyślnie

Bardzo ciekawy pomysl

Domyślnie

Wystartowałem z nano cube dla bojownika. Co jakis czas może coś wrzucę ...postaram się w lepszej jakości niż poniższe...

D3200/Nikkor 40mm/ Nikkor 70-300mm/ Nikkor 18-70mm
    Kanał na YT:
    Kolejowe Zagłębie

Domyślnie

Domyślam się, że masz akwarium wspaniałe, ale zdjęcie jest fatalne. Z paru powodów.

1. Nie ma punktu odniesienia - nie wiadomo, czy ta plątanina zielska ma 10 cm, czy dwa metry.

2. Nie ma ani dna, ani ścian, ani (w ostateczności, choć to by było najgorsze wyjście) lustra wody - więc wszystko jest zawieszone w próżni.

3. Ostatecznie mogłoby być takie zawieszone, gdyby była jakaś rybka (ryba, rak, ślimak, ośmiornica, rekin, wrak statku, kapitan Nemo, lub cokolwiek dającego skalę).

4. Samo kłębowisko liści jest nijakie, wprowadza zamęt, wygląda mocno chaotycznie i nie wyłania się z tego żadna sensowna kompozycja. W fotografii kompozycja jest istotnym elementem.

5. Zdjęcie mogłoby się znaleźć, a nawet być interesującym dla fachowców jako fragment reportażu, np. kilku zdjęć obrazujących całe przedsięwzięcie: ze dwa obrazki z całością akwarium, jedno zbliżenie na jakiś wyrazisty element główny, jedno z jakimś detalem prawie makro, i to, jako obraz 'buszu' - ale samodzielnie moim zdaniem się nie sprawdzi.

A w ostateczności życzę Ci nie tylko wystrzałowego akwarium, ale i wystrzałowych zdjęć - chętnie obejrzę, bo mam świeżo w pamięci wizytę w oceanarium i było przyjemnie, więc chyba zaczynam lubić akwaria.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Zrobiłem całą serię i miało byc fajnie ale po przeanalizowaniu postawiłem tylko na to jedno. Muszę jeszcze ogarnąć temat pstrykania przez szkło na niewielkiej przestrzeni po kostka ma zaledwie 30 cm szerokości. Dzięki za komentarz obiecuję poprawę
    Kanał na YT:
    Kolejowe Zagłębie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Okuń Zobacz posta
    Zrobiłem całą serię i miało byc fajnie ale po przeanalizowaniu postawiłem tylko na to jedno. Muszę jeszcze ogarnąć temat pstrykania przez szkło na niewielkiej przestrzeni po kostka ma zaledwie 30 cm szerokości. Dzięki za komentarz obiecuję poprawę
    To podstawa jest stosunkowo prosta: im ciemniej na zewnątrz tym lepiej, bo tym mniej się odbija, chyba, że masz miejsce i możliwości, żeby używać murzynów - znaczy czarnych zastawek. Niby da się, ale po prostu im mniej światła na zewnatrz, tym mniej będziesz miał kłopotów z odbiciami od szyb.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Pan Lucek

Kanał na YT:
    Kolejowe Zagłębie

Zbanowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Pan Lucek

Bardzo fajne. Mam nadzieje, ze nikt Ci nie zarzuci, ze nie ma punktu odniesienia i nie wiadomo czy Pan Lucek ma 8cm czy 2 metry.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Bardzo fajne. Mam nadzieje, ze nikt Ci nie zarzuci, ze nie ma punktu odniesienia i nie wiadomo czy Pan Lucek ma 8cm czy 2 metry.
    W zasadzie sporo w tym było racji. Pewien punkt odniesienia poprawia odbiór. Na kolejnym zdjęciu najmilsza rybka jaką kiedykolwiek miałem. Otosek przyujściowy:

Muszę zacząć doświetlać plan i zmniejszać ISO...
    Ostatnio edytowane przez Adam Okuń ; 26-11-2016 o 12:38
    Kanał na YT:
    Kolejowe Zagłębie

Domyślnie

Muszę zacząć doświetlać plan i zmniejszać ISO...
    Chyba lepiej:

Kanał na YT:
    Kolejowe Zagłębie

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów