Close

Strona 8 z 51 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 509

Wątek: Sigma 150-600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daimon Zobacz posta
    Jedyne co pokazuja te filmiki to to, ze obiektyw mozna obsypac pudrem i oblac woda - nikt nie pokazal ze cokolwiek pozniej dziala :P - to potrafi kazdy obiektyw.
    To oczywiście tylko film promocyjny, ale podaje się w nim informację, że to fragment testu oraz ile trwała próba wiec to chyba raczej coś więcej niż wysypanie zawartości popielniczki na obiektyw. A co do samych klipów to wkleiłem je kilka postów wyżej wiec jaki jest sens ich dublowania? Wątek nie jest na tyle przepastny, że nie da się go obskoczyć w minutę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HYPER Zobacz posta
    moze gorsza wersja bedzie wystarczajaco dobra by konkurowac z Tamronem zarowno obrazkiem jak i cena.
    Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Pewnie kto będzie szedł w jakość pójdzie w droższą z Sigm, kto po taniości to pójdzie w Tamrona. Po kiego robili tańszą Sigmę? Są aż tacy pewni siebie?
    Tamron ma jedną zasadniczą wadę: stabilizacja nie umożliwia prawidłowego panoramowania, trzeba ją po prostu wyłączyć. W obu nowych Sigmach jest przełącznik trybu stabilizacji. Jak dla mnie - do samolotów i ptaków - przy podobnych parametrach optycznych i cenowych Tamrona i Sigmy (C) może to być przeważający atut.
    Bardzo ciekawym jest też pomysł blokady ogniskowej na dowolnej wartości.

Swoją drogą warto porównać na stronie Sigmy MTF dla modelu 120-300/2.8 OS (S) oraz 150-600 (S) - uważam, że są wystarczająco zbliżone, aby spokojnie poczekać z zakupem do następnego sezonu (w moim przypadku lotniczego) i być w pełni świadomym jaki ma się wybór w tym segmencie.

Domyślnie

Sprzedają to co na zdjęciach, czy to co w opisie ?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Sprzedają to co na zdjęciach, czy to co w opisie ?
    Najważniejsze, że mają co sprzedawać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez franz55 Zobacz posta
    Najważniejsze, że mają co sprzedawać
    Preorder to i ja sobie mogę zrobić...

Domyślnie

Szkoda tylko że ten preorder w przypadku Tamiego trwa już tyle czasu od wprowadzenia szkła do 'sprzedaży'...

Domyślnie

Tamron jest przecież dostępny i ludzie focą, słąba dostępność to nie to samo co preorder. Oby z Sigmą było lepiej, bo rynek na te szkła jest. Następne w kolejności będą budżetowe stałki 500/600mm f/5.6

Domyślnie

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem że wersja Sport ma być dostępna od października i ma kosztować 999euro. https://www.youtube.com/watch?v=w8MkSy4vNGg 5.45min
    Ostatnio edytowane przez Girdian ; 18-09-2014 o 10:12

Domyślnie

Raczej nie ma szans na wersję Sport w cenie 1000 euro, tyle może kosztować wersja Contemporary.

Strona 8 z 51 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów