Close

Strona 39 z 51 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 509

Wątek: Sigma 150-600

Domyślnie

Przemek,
    Też używam tego korpusu z Nikkorem 300 2.8 VR.
    W zasadzie używałem, bo pucha rozbiła mi się na kawałki spadając na skały.

Tak jak piszesz, też jestem ciekawy jak Sigma spisze się w realnych warunkach "fotoloto".
    Jednak przy 600mm kropować tak bardzo nie trzeba.
    Jesteś w stanie wysłać mi jakiegoś nefa z "pasażerem"?
    Podałbym maila przez PW.

Domyślnie

Witam,
    w niedzielę późnym popołudniem pozwoliłem sobie wykonać test AF S150-600 s i już tak różowo jak przy tablicy testowej czy latających bocianach nie było !
    Motyw fotografowany - mewy śmieszki późnym popołudniem latajace nad Wisłą i zbierające z powierzchni wody owady , bezkregowce, ryby etc. kilkanasnie osobników mewy śmieszki (to te białe z ciemno czekoladowymi łebkami), tło było niezbyt spokojne , płynaca szybko woda pomarszona przez wiatr połyskująca i blikująca, ptaki białe bardzo szybko poruszjące się , tj. latajace i zmieniające momentalnie kierunek lotu o 360 stopni w ułamku sekundy, pikujace do wody, wzlatujace do góry, opadające czyli horror !
    Niestety AF stawał kołkiem próbowałem różnych ustawień i konfiguracji w body, nic czasmi po prostu nie łapał ptaka, nawet AF nie pompował (w odróznieniu od Tamrona)? jaka może być tego przyczyna ? oczywiscie D600 z 39 polami AF to nie demon prędkości, bedę próbował jeszcze testu z D500 jak braciszek rozdziewiczy body. Zdjęć nieostrych było w granicach 25-33 % (+/-) , dużo, po mału mam wrażenie że ustawienia AF przez USB dock to "pic na wodę i fotomontaż", następnym razem zabiorę usb doc-a w teren razem z laptopem i będę próbował innych konfiguracji. Motywy fotografowane były tylko na ogniskowej 600 mm przysłona w granicach 6,3-8, światło tylne (idealne) późno popołudnioowe, tetst jak najbardziej subiektywny. Parę fotek wyszło fajnie ale niestety do 300/2,8 nie ma co porównywać brakuje światła !!!

- - - - kolejny post - - - - - -

http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/bzBZucNW3wV3VW8yfArFOgBoN~ttov

Zdjęcia po konwersji z RAW (NEF) prosto z body bez wyostrzania, więć wydają się miekkie ale takie nie są !

no i ostatnie, to tyle może zbyt wielkie wymagania, będę chciał porównać z N200-500 !

Ostatnio edytowane przez Jarek ; 09-05-2016 o 18:28
    APARATAMI I OBIEKTYWAMI NIKONA FOTOGRAFUJĘ OD 1990 roku
    moje fotografie na facebook-u, Jarosław Jeleński Fotografia Przyrody.

Domyślnie

N 200-500 może faktycznie dać lepsze wyniki w takich warunkach. Wszyscy chwalą za pewny AF, stabilizacje.
    Systemowe szkło podpinasz i strzelasz. A tutaj czary mary usb dock laptopy w teren
    Wildlife Photography
    Nikon/Nikkor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez reglass Zobacz posta
    N 200-500 może faktycznie dać lepsze wyniki w takich warunkach. Wszyscy chwalą za pewny AF, stabilizacje.
    Systemowe szkło podpinasz i strzelasz. A tutaj czary mary usb dock laptopy w teren
    Bez przesady trza się dostrzelać poza tym N nie ma 150 na krótkim zoomie i 600 na długim! nie narzekam a 200-500 też nie ostrzyłby w tych warunkach idealnie! Ty to wiesz nie wiadomo z Czego? ja muszę potestować, ot problem

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Domyślnie

N200-500 na dłuższych odległościach na 500mm f/5.6 jest mięciutki. Jarku sprawdź to proszę i porównaj ze swoją Sigmą. Tak przynajmniej piszą użytkownicy na zagranicznych forach i znani testerzy. Jak podpinałem tego Nikkora do D750 i porównywałem z moim Tamronem to odniosłem właśnie takie wrażenie.

Domyślnie

slaweko Może miałeś nie najlepszą sztukę ? Niestety w tej cenie jest rozrzut jakościowy. Było też o tym na Photographylife.
    Przed zakupem warto podpiąć kilka sztuk.
    Wildlife Photography
    Nikon/Nikkor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slaweko Zobacz posta
    N200-500 na dłuższych odległościach na 500mm f/5.6 jest mięciutki. Jarku sprawdź to proszę i porównaj ze swoją Sigmą. Tak przynajmniej piszą użytkownicy na zagranicznych forach i znani testerzy. Jak podpinałem tego Nikkora do D750 i porównywałem z moim Tamronem to odniosłem właśnie takie wrażenie.
    Rozmawiałem z bratem i Zenkiem może w czerwcu uda się zorganizować test T 150-600, S 150-600 S i N 200-500 nad Wisłą body DX, FX zobaczymy kto przyjedzie i będzie zainteresowany?

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Domyślnie

Fajny test Dajcie znać o wynikach
    Wildlife Photography
    Nikon/Nikkor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez reglass Zobacz posta
    slaweko Może miałeś nie najlepszą sztukę ? Niestety w tej cenie jest rozrzut jakościowy. Było też o tym na Photographylife.
    Przed zakupem warto podpiąć kilka sztuk.
    Możliwe.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarek Zobacz posta
    Rozmawiałem z bratem i Zenkiem może w czerwcu uda się zorganizować test T 150-600, S 150-600 S i N 200-500 nad Wisłą body DX, FX zobaczymy kto przyjedzie i będzie zainteresowany?
    Też z ciekawością czekam na wyniki

U mnie mało czasu. Dziś tylko zdążyłem podpiąć Sigmę i Nikkora 80-400 do D500 żeby porównać detal na dalekim dystansie (niestety, ciągle tylko statyczne obiekty).
    Na obu szkłach 400mm przymknięte do f8. Fragmenty z centrum kadru 1:1.
    FOTO-ZABAWKI SPRZEDANE.

Strona 39 z 51 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów