Close

Strona 36 z 51 PierwszyPierwszy ... 26343536373846 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 509

Wątek: Sigma 150-600

Domyślnie

Wygląda więc na to, że ten silnik w nowym Nikonie jest gorszy niż w 80-400...(?) Bo w "normalnych warunkach" 80-400 i Sigma S pod względem prędkości AF są porównywalne. Gorzej, gdy jest ciemnica - Sigma zaczyna troszkę przymulać i myszkować.

PS. Dzięki za podzielenie się wrażeniami Sigma S vs N 200-500 bo mnie ten temat mocno interesuje.
    FOTO-ZABAWKI SPRZEDANE.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yanis Zobacz posta
    Wygląda więc na to, że ten silnik w nowym Nikonie jest gorszy niż w 80-400...(?) Bo w "normalnych warunkach" 80-400 i Sigma S pod względem prędkości AF są porównywalne. Gorzej, gdy jest ciemnica - Sigma zaczyna troszkę przymulać i myszkować.

PS. Dzięki za podzielenie się wrażeniami Sigma S vs N 200-500 bo mnie ten temat mocno interesuje.
    Wrażenia absolutnie subiektywne w ciemności nie testowałem weź jednak pod uwagę iż Sigma 150-600 s jest o całą działkę przesłony cimniejsza i ma więcej szkła !, co do AF wg moich subiektywnych obserwacji AF w Sigmie szybszy (fotografowany kontrastowy napis płaski na samochodzie dostawczym (kolory niebieski czarny czerwony na białym tle ), oczywiście Sigma była po aktualizacji firmware !, silnik AF-S zdecydowanie głosniejszy ! może to wynika z tego iż Sigma jest metalowa (obudowa z AL) a Nikkor plastikowy ?

pozdrawiam
    APARATAMI I OBIEKTYWAMI NIKONA FOTOGRAFUJĘ OD 1990 roku
    moje fotografie na facebook-u, Jarosław Jeleński Fotografia Przyrody.

Domyślnie

Yanis Chętnie bym przeczytał o Twoim porównaniu tych dwóch obiektywów
    Wildlife Photography
    Nikon/Nikkor

Domyślnie

Odnośnie prędkości nikkora vs sigma się nie wypowiem ale silnik ma praktycznie bezglosny zwłaszcza w porownaniu do super tele jak np 600 vr.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wacha321 Zobacz posta
    Odnośnie prędkości nikkora vs sigma się nie wypowiem ale silnik ma praktycznie bezglosny zwłaszcza w porownaniu do super tele jak np 600 vr.
    Zgadzam się wrażenie jakby obraz był wiecznie ostry ! próbowałem w niedzielę bociany w locie fotografować ptak leciał półokręgiem odalając się ode mnie i przybliżając się, lecąc w stronę słońca pod światło, ustawienia AFC, automatyczny wybór pola ostrości, zdjęcia seryjne CH, praktycznie na kilkadziesiąt kadrów tylko trzy zdecydowanie wypadły z ostrości, wybiorę się może na turniej rycerski do Golubia Dobrzynia , jest to miejsce na świetne testy AF przy kadrach na wprost lub po lekkim skosie, ujęcia galopujacego jeżdźca - rycerza, wtedy będzie można porozmawiać !

pozdrawiam.
    APARATAMI I OBIEKTYWAMI NIKONA FOTOGRAFUJĘ OD 1990 roku
    moje fotografie na facebook-u, Jarosław Jeleński Fotografia Przyrody.

Domyślnie

Jarek, nie ułatwiasz sprawy
    Mam nadal dylemat N200-500 czy S150-600S.

Domyślnie

Wtrące swoje trzy grosze.....jestem świeżo po zakupie więc nie miałem zbytnio czasu na testowanie szkła. Pierwsze wrażenia.....nie widze różnicy w ostrości vs S150-600 jeżeli już to kosmetyczne....mz maximum rozdzielczości osiąga na f 5.6 przymykanie nie poprawia rozdzielczości. Af bardzo cichy...szum który słychać pochodzi raczej od VR-a.. O Af się nie wypowiem, za mało fotografowałem...na Af-c bardzo pewny i szybki... "złapany" obiekt trzyma pewnie. Najgorszą notę wystawiam za mocowanie statywowe.....po prostu kpina. Lepszy jest nawet ten z Nikkora Af-s 300/4 . Wychodzi na to że nawet na statywie potrzebna będzie włączona stabilizacja.
    Podsumowując...ogólnie jestem zadowolony, czas pokaże czy wart był zakupu. Tadziu jeżeli masz ochotę zapraszam na testy...może i Jarek się również zgodzi. Miąłbyś bezpośrednie porównanie
    Ostatnio edytowane przez Zen ; 25-04-2016 o 21:32

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilk325 Zobacz posta
    Mam nadal dylemat N200-500 czy S150-600S.
    Jak wielu z nas Kiedyś problemem był brak dostępności szkieł za sensowną cenę a teraz problemem jest ich urodzaj.

Cytat Zamieszczone przez Zen Zobacz posta
    na Af-c bardzo pewny i szybki... "złapany" obiekt trzyma pewnie.
    Z jakim body testowałeś?
    Ostatnio edytowane przez Schwefel ; 26-04-2016 o 00:11

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zen Zobacz posta
    Tadziu jeżeli masz ochotę zapraszam na testy...może i Jarek się również zgodzi. Miąłbyś bezpośrednie porównanie
    To będzie najrozsądniejsze. Muszę się z Wami dwoma umówić i potestować - wtedy decyzja będzie łatwiejsza - do testów wezmę 500/4 FL jako wzorzec .
    Dzięki Zenek za zaproszenie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilk325 Zobacz posta
    To będzie najrozsądniejsze. Muszę się z Wami dwoma umówić i potestować - wtedy decyzja będzie łatwiejsza - do testów wezmę 500/4 FL jako wzorzec .
    Dzięki Zenek za zaproszenie
    Nic lepszego nie masz ?....mój 200-500 zjada Twoje 500VR na śniadanie

Strona 36 z 51 PierwszyPierwszy ... 26343536373846 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów