Które sklepy dają USB dock?
Szukaj
Ja np. kupowałem w firmowym salonie Sigma Pro Centrum ale też na aukcjach w allegro ten "kalibrator" był chociażby w ofercie Fotoformy i innych tez. Foto Plus z Krakowa aktualnie ma go jako gratis chociażby z tym szkłem.
Ostatnio edytowane przez zeberek1 ; 14-04-2015 o 19:34
Na korzyść której wersji wg Ciebie Sedov? Dla mnie to już i tak "po ptokach" bo wersja S stoi w szafie, ale ciekaw bym był mimo wszystko bezpośredniego porównania wersji S vs C. Oczywiście głownie pod względem optyki bo wykonanie i mechanika to wiadomo inna bajka. Ja np choć 4,5 kg razem z D3 nie jest piórkiem do noszenia to jakoś nie narzekam.
Ostatnio edytowane przez zeberek1 ; 14-04-2015 o 20:38
Ja ciągle zakładam, że wersja S jest optycznie lepsza (choć na razie dla mnie to tylko teoria). I chyba tylko ten model mnie obecnie interesuje. Na koniec kwietnia/początek maja podobnoż w Szczecinie ma się pokazać w salonie Sigmy to, mam nadzieję, pobawię się nią troszkę i porównam z N 80-400, którego obecnie używam. Po głowie jeszcze mi chodzi, by poczekać na nowego N 200-400 f4 - pewnie będzie lżejszy od obecnego modelu. I, kto wie, może lepiej będzie współpracował z TC, a wtedy by było 280-560 f5.6... I żadnych zmartwień w temacie pracy AF-a. Ale cholercia wie, kiedy go pokażą...
FOTO-ZABAWKI SPRZEDANE.
Jak kupowałem swoją sztukę to na Allegro było chyba z 7 sklepów które miały wersję Sport na stanie, obecnie tylko 2...
Myślę,że tutaj o "przedobrzeniu" trudno mówić, inaczej Sigma konkurowałaby sama z sobą wypuszczając równolegle wersję Sport prawie dwa razy drożej. Tamron opracował bardzo dobry obiektyw dla tego zakresu jako pierwszy i kosi rynek od ponad roku. Wybrał znany handlowcom wariant "mała marża duży obrót duży zysk". Po takim okresie sprzedaży koszty wypuszczenia nowego modelu już się zamortyzowały i pewnie nastąpi teraz stopniowa obniżka ceny dla zablokowania konkurencji (Sigmy 150-600 C). Robi się ciekawie dla kupujących, Z opisów widać, że Sigma S i C ma wariantowy VR ( z możliwością wyłączenia jednej osi stabilizacji) co oczywiście w niektórych zastosowaniach robi różnicę. W ten sposób każdy ma wybór pomiędzy trzema parametrami: jakość optyki, jakość VR i cenę, Można więc sobie wybrać obiektyw według preferencji fotograficznych i budżetowych , a to chyba dla obecnie kupujących jest komfort.
Nie wiem na co było ostrzone, ale odnoszę wrażenie, że bliżej brzegu (w niektórych miejscach oczywiście, bo gałązki są w różnych odległościach jak sądzę) jest ostrzej u Sigmy a na środku w Tamronie więc chyba nie można wykluczyć, że np Sigma po prostu nie trafiła w punkt. U Sigmy jest też trochę "cieplej" i bokeh jest bardziej miękki co mi osobiście bardziej odpowiada. Co do różnic między wersjami S i C, to chyba był tu wklejany artykuł w którym była mowa o tym, że obie wersje jeśli chodzi o obrazek są bardzo blisko. Podobno wersja S ma lepsze brzegi.
D600,D80 + kilka szkieł
To jeszcze dla porównania wyniki testów wersji C sigmy i tamrona od ephotozine. Oba obiektywy testowane na 5dmIII: <<sigma>> i <<tamron>>
Skontaktuj się z nami