Close

Strona 18 z 50 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 509

Wątek: Sigma 150-600

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Przy ptakach statycznych na monopodzie albo statywie dawalem max 1/125 i bylo ok. Jak bede mial czas i pojde w teren to potestuje na dluzszych przy ciaglym af i trybie seryjnym.

Domyślnie

Najszybciej można to sprawdzić na samochodach (jak ulica w miarę blisko to nawet z domu nie trzeba wychodzić ) I nie musi być na ekstremalnych czasach (nawet pomiędzy 1/250 - 1/500). Chodzi mi o subiektywne odczucie czy seria zrobiona z włączoną stabilizacją generuje więcej poprawnych zdjęć czy wręcz odwrotnie. No i jak zachowuje się AF - myszkuje czy trzyma się obiektu. Ważne, żeby stać w miarę prostopadle do poruszającego się obiektu. Będę wdzięczny za spostrzeżenia z takiego testu.
    W Nikonie mamy tylko jedną opcję VR-a (nie liczę podziału na dynamiczny i statyczny). W Sigmie chyba jest jeszcze jakiś tryb predefiniowany do panningu - trzeba by sprawdzić w instrukcji. Ja nie miałem w ręku jeszcze żadnej Sigmy, więc bazuję tylko na tym co wyczytałem w necie. Uzycie złego trybu stabilizacji może doprowadzić do błędnych wniosków
    FOTO-ZABAWKI SPRZEDANE.

Domyślnie

Tak to sie zgadza, jest tryb 1 ogolna stabilizacja i 2 z wylaczeniem kierunku poziomego czyli typowo do panoramowania. Z USB DOCK mozna jeszcze dopasowac sobie szczegoly dzialania tych trybow ale ja narazie w to nie wchodzilem.

Domyślnie

A czy z każdym egzemplarzem S 150-600 jest w zestawie usb dock? Tak pytam bo coraz czesciej zerkam na to szklo do fx. Mam co prawda naprawdę solidnego N 80-400G ale czesto 400mm to za krotko. A ta sigma wydaje sie byc ciekawa poprzez ten dock.

Domyślnie

Nie wszystkie sklepy oferują go w zestawie z obiektywem. Choć przy tej cenie szkła nie powinna być to żadna łaska. Dlatego po prostu należy się "upomnieć"... Tak samo jak cena wcale nie musi wynosić dalej tego startowego nowościowo -premierowego 7490...

Domyślnie

Od przybytku podobno głowa nie boli

O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Kuba, ale to jak dobrze widzę wersja "C"?
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Dla mnie te szkła wyglądają jak bliźnięta jednojajowe.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 14-04-2015 o 16:01 Powód: ślepota

Domyślnie

I jakie odczucia osobiste po porównaniu tych dwóch szkieł w jednej ręce równocześnie?

Strona 18 z 50 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów