Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Lofoty

Domyślnie Lofoty

Witam Szanownych forumowiczów!

Jako, ze to mój pierwszy post, chciałbym się przywitać. Mam na imię Michał. Fotografuję głównie krajobraz, czasami zdarzy się makro, przymierzam się też do nocnej fotografii.
    Na dzień dobry taki oto uroczy obrazek z Lofotów z wioski rybackiej Reine.

Pozdrawiam i zapraszam do komentowania.

Domyślnie

Witaj,

Kadrowo trochę niezdecydowanie czyli dużo elementów ale jakoś tak średnio ze sobą współgrają. Nie jest dramatycznie ale sama ładna miejscówka nie wystarczy by wyprodukować "uroczy" obrazek.

Nie jest źle byś mnie nieopatrznie zrozumiał ale np. ten pierwszy zielony plan raczej słabo pasuje do tła.

Domyślnie

Dzięki za konstruktywną krytykę. Właśnie po to chcę tu wrzucać swoje zdjęcia żeby się dowiedzieć co poprawić i nie popełniać tych błędów w przyszłości.
    D300 / S 17-70 / S 70-300 APO/ N 55 MICRO / PK-12,13 / SHERPA 600 RN/ SB-15 /

Domyślnie

Miales piekny dzien do takich zdjec, woda niemal stala, jak kolega wspomnial ten pierwszy plan zbyt dobrze nie gra, poza tym mam wrazenie, ze prawa strone leci w dol (czy to panorama?), najbardziej jednak razi mnie brak ostrosci, wyglada jak bys wcale nie wyostrzyl tego zdjecia.

Domyślnie

Tak, to jest panorama złożona z 5 zdjęć. Fakt troszku leci w prawo. Co do ostrości to najprawdopodobniej kompresja zeżarła przy zmniejszaniu. Ok, czyli krzaczory definitywnie do wywalenia.
    D300 / S 17-70 / S 70-300 APO/ N 55 MICRO / PK-12,13 / SHERPA 600 RN/ SB-15 /

Domyślnie

Zgadzam się z przedmówcami, ciachnąłbym 1/3 dołu oraz kawałek prawej strony i od razu (dla mnie) będzie lepiej w kadrze. Z ostrością tez jest jakiś problem, ale myślę, że to albo po zmniejszeniu ostrość poleciała albo hosting.
    Dziwnym nie jest

Domyślnie

Z jakiej wysokości jest zrobione to zdjęcie?
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Zastanawiałem się czy ja już tracę ostrość o tej porze, czy nie ma ostrości na fotce...no ale chyba jednak to domki przy wodzie nie mają ostrości...miejscówy jednak zazdroszczę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    Z jakiej wysokości jest zrobione to zdjęcie?
    Z Jego Wysokości.
    Dokładnie tak jak koledzy, pierwsze wrażenie, że zapomniałem okularów. Pamiętaj o wyostrzeniu po zmniejszeniu do formatu sieciowego. Pozostałe uwagi jak wyżej również.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

A mi przez tydzień na Lofotach chmury siedziały na wys. 200-300 metrów... Dopiero w Tromso było ładnie...
    Gratuluję pogody . Daj więcej zdjęć.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów