Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: 35+24 na slub?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Tez sie nad tym zastanawialem, bawilem sie w sklepie ale nie uzywalem. A moze mnie cos zaskoczyc Twoim zdaniem? Troche inna ergonomia i kilka przyciskow inaczej rozmieszczonych i to chyba tyle no moze jeszcze kilka funkcji w menu wiecej. Myslalem w piatek wieczorem sie z nom troche oswoic
    Kazdy placi za swole blendy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez camill_lkr Zobacz posta
    Tez sie nad tym zastanawialem, bawilem sie w sklepie ale nie uzywalem. A moze mnie cos zaskoczyc Twoim zdaniem? Troche inna ergonomia i kilka przyciskow inaczej rozmieszczonych i to chyba tyle no moze jeszcze kilka funkcji w menu wiecej. Myslalem w piatek wieczorem sie z nom troche oswoic

To co napisałeś może cię zaskoczyć.
    Dodatkowo przy edycji masz 2 rożne matryce, tym samym inne odwzorowanie kolorów. Będziesz miał dużo zabawy żeby wszystko uśrednić do takiego samego wyglądu.

Domyślnie

Ja obskakuje prawie całe repo 35+85 (35 80% zdjęć pewnie wyjdzie). Uzupełniam ten zestaw o 17-35 i o 70-200 od czasu do czasu. Do malutkiego kościoła bałbym się startować tylko z 35. Zdarzają się takie kościoły, że 35 nie zrobisz młodym kadru na którym są całe sylwetki.

Domyślnie

Mi też sporadycznie zdarzają się śluby i kiedyś, specjalnie pod takie zlecenia kupiłem 24-70 uznając to szkło za bardzo dobre i uniwersalne.
    Po ostatnim ślubie jednak, kiedy okazało się, że 2,8 to ciemnica i nawet pracując stałkami 1,8 nie było łatwo przyszła mi do głowy myśl o zmianie szklarni (oczywiście pewnie nie wcielę tego w życie bo mam za mało zleceń i zwykle mi się to nie opłaca).
    Ale gdybym miał teraz modyfikować swój sprzęt pod śluby i wesela - aktualnie mam d700 + 35mm 1,8 (dx) + 50mm 1,8 + 24-70mm 2,8, sprzedałbym 24-70, dołożył grosza i kupił drugie body (prawdopodobnie d700), 85mm 1,8 i coś szerokiego.

A odpowiadając na Twoje pytanie: za dużo tego jak na pierwszy raz.
    Ja wybrałbym z Twojego zestawu 35mm i 85mm (swoją drogą nieubogi zestaw).
    Gdybyś miał 24-70 - na pewno z tym szkłem bym poszedł na pierwsze zlecenie bo zoom mógłby okazać się przydatny - chyba, że warunki świetlne by na to nie pozwoliły.
    Ostatnio edytowane przez tomtytus ; 02-09-2014 o 10:23

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów