Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: 35+24 na slub?

Domyślnie 35+24 na slub?

Witam. W sobote bede focil pierwszy slubik na powaznie, do dyspozycji mam d600 + s35 1.4a + sy14 2.8 i d810 + n85 1.4 + fisz Nikkor i 2x sb 700. Zastanawiam sie jeszcze nad wypozyczeniem N24 1.4 (ew zamiast fisza) jak myslicie jest sens? Nie za duzo bedzie tego wszystkiego z 24? Kosciol sredniej wielkosci czyba majac 24 czulbym sie lepiej. Z drugiej str na szeroko zosaje sy ale to juz naprawde szeroko.. poradzi cos ktos?
    Kazdy placi za swole blendy

Domyślnie

wszystko od Ciebie zależy - sprzęt to tylko dodatek, narzędzie pracy. Kościoły, małe spokojnie ogarnia się 35 - jak już się masz bawić w wypożyczanie i się angażujesz tak w sprzęt, to w mniejszym kościele idealnie mieć 24mm a bliższe kadry uzupełniać 50mm - ale ja nigdy z 35 w kościele nie stałem na ścianie, nawet tych małych "wiejskich" kapliczkach

Domyślnie

Jak będziesz miał tyle szkieł, to zamiast robić zdjęcia, będziesz myślał, które założyć.
    Wg mnie super zestaw sigma 35 1.4 i nikkor 85 1.4/8.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stanseba Zobacz posta
    Jak będziesz miał tyle szkieł, to zamiast robić zdjęcia, będziesz myślał, które założyć.
    Wg mnie super zestaw sigma 35 1.4 i nikkor 85 1.4/8.
    Wlasnie tego sie obawiam i dlatego pytam o zdanie.

Domyślnie

Tak jaki pisał kolega"kurczeblade" 35 na FX spokojnie dasz rade w kościele i nie powinno być za ciasno plus 85 i będzie dobrze. Jak będziesz miał karuzele ze szkłami to uciekną Ci fajne kadry.

Domyślnie

Zależy od osobistych preferencji i okoliczności, ja 95 procent zdjęć z ostatniego ślubu zrobiłem 24/1.4.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FHR Zobacz posta
    Zależy od osobistych preferencji i okoliczności, ja 95 procent zdjęć z ostatniego ślubu zrobiłem 24/1.4.
    Mnie może, nie chodzi o to czy 24 czy 35, tylko o ilość szkieł. Można zabrać 24 mm i 50 lub 85 mm, zamiast 14, 24, 28, 35, 50, 85 itd.

Domyślnie

Każdy pracuje inaczej. Ja biorę na każdy ślub 14+28+35+50+85 i używam przeważnie na jednej imprezie conajmniej 4 z tych 5. Inni biorą dwa, albo jednym robią 95% repo. Także jak to pierwszy ślub to weź wszystko co masz, zobaczysz sam co Ci spasuje a co będzie must have. Weź pod uwagę że nie wiesz jak ci się będzie pracowało, więc lepiej mieć więcej szkieł niż za mało.
    ;]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    Ja biorę na każdy ślub 14+28+35+50+85 ...
    Jeszcze brakuje tele i fish

Domyślnie

Ile ludzi tyle opinii zastanawiam sie poprostu czy jest sens wypozyczac dodatkowo 24 majac 35.. i chyba jednak dochodze do wniosku ze nie bo bede tylko zmienial szkla zamiast zdjecia robic
    Ps. Jakbym mial wziąć to co mam to mialbym d600 14 i 35 na dzien dzisiejszy
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 27-08-2014 o 18:50 Powód: "wziasc"

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów