Szukaj
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
Gdzies po drodze zakupu zachecali do zaplacenia za rok z gory i tam byla mowa o 2 mies free...
Zrozumialem doskonale, jak podniosa ceny do takich jak piszesz to tysiace ludzi podmieni sobie w PSie jeden pliczek i wroci do piractwa, gwarantuje...
Zawsze po roku jak oferta nie bedzie odpowiadac mozna odejsc i zawsze jak nowa oferta bedzie interesujaca mozna wrocic, nie ma mowy o nie mozliwosci zrezygnowania po 12 mies.
Napisalem troszeczke wyzej.
Sadze, ze jest taka mozliwosc, napisz do nich...
Nikon http://greg77.com/
Jaki jest email do kontaktu Adobe Polska? Miałem kiedyś w skrzynce korespondencję z konsultantem, ale musiałem przypadkowo skasować.
Z ciekawości kliknąłem w opcję dla nauczycieli i uczniów, tam są dwa miesiące za darmo przy rocznym abonamencie
Nie wiem z czego tu cieszyć michę, no chyba że ktoś lubi jak go walą od zakrystii. Bo z chwilą wprowadzenia tych złodziejskich abonamentów przyjemność korzystania z oferty Adobe kosztuje mnie 2x więcej. Do tej pory musiałem kupować upgrade do kolejnych wersji pakietu maksymalnie co jakieś 2 lata. Obecnie podobną kwotę muszę pożegnać raz do roku. Ja wiem, że ca. 1800 zeta to nie są jakieś dramatyczne pieniądze, ale na pół dobrego szkła można odłożyć. Oczywiście, mógłbym spokojnie pozostać przy CS6 i żeglować na nim kolejne 10 wiosen, zwłaszcza że nowe wersje to pic na wodę -- kolejne zbędne wodotryski i ciągle te same stare błędy -- ale niestety, centrala mojego klienta przechodzi na nową wersję InD równo dwa dni po premierze, a już Adobe oczywiście starannie zadbało, by pliki z nowej wersji nie czytały się na starej. Zapomnieli już, jakim cudem zdobyli rynek dtp od Quarka, o którym pisano "driven by greed". Mam nadzieję, że kapitalizm jeszcze jednak działa i kolejna ambitna korporacja software'owa zabrała się już do rozwalania jaj tego cholernego dinozaura.
A jak tu nie cieszyc michy jak ten rok bedzie mjei kosztowal âŹ120 a CS6 jest jeszcze w jednym ze sklepow w werji pudelkowej za zaledwie âŹ700 w wersji podstawowej, to nawet jak co dwa lata byly updaty to musial bym kolejny rok placic âŹ580...dla mnie PS jest tylko do fotografii.
Cos mi sie wydaje, ze nie piszesz o wersji "Dla fotografa" z PS i LR.
Nikon http://greg77.com/
Skontaktuj się z nami