Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 124

Wątek: Jaki komputer

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Jaki komputer

Powoli jestem podirytowany laptopem i w najbliższym czasie kupię stacjonarnego kompa.
    Jaką konfiguracje polecacie, mogę przeznaczyć ok 2kpln i mysle, ze w przeciagu najblizszego roku bede go rozbudowywal.
    Raczej jestem zdecydowany na Pentium D, ale jeszcze ostateczna decyzja nie zapadła.

Dzieki i pozdrawiam

Domyślnie

Pentium D ?

Core2Duo lub X2 64, 2GB, płyta i grafa gigabyte i się zmieścisz...

A na marginesie - takie tematy lepiej wkładać na forum pclab.pl.
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Al Bundy Zobacz posta
    Pentium D ? Core2Duo lub X2 64, 2GB, płyta i grafa gigabyte i się zmieścisz...
    Taaa... a obudowa z dobrym zasilaczem? A dysk? Te 2 GB pamieci przy tej cenie tez raczej wysokich lotow nie bedzie... A to jednak dosc istotny element.
    Na moje te 3-4 tysiace na sensowny zestaw trzeba jednak miec. Przy 2 tysiacach to raczej trzeba szperac w podzespolach przeznaczonych do pracy biurowej a nie obrobki zdjec.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

niby racja, ze 2kpln to niewiele, ale tez dlatego myslalem o pentiumie d - bo starszy i przez to tanszy.
    Sprawa wyglada tak, teraz jest potrzbny, sa 2kpln i trzeba je madrze zainwestowac w sprzet. Najlepiej, zeby tak to zainwestowac, ze po roku bede mogł dołożyć kolejna kase i go zmodernizowac.

P.S. Al Bundy, dzieki za polecenie pclab.pl, zaraz tam umieszczę. Jeśli komuś przyjdzie sensowny pomysł do głowy jaki zestaw wybrać bede wdzieczny.

Domyślnie

Za 2 tyś to nie wiele zdziałasz.
    Co do procka, to ja proponuje Core2 Duo.
    A masz chociaż monitor?
    Płytę polecam Asusa P5D, grafe, to już wedle upodobań.
    No i oczywiście duuuuużo ramu.
    Ja mam 2x512 i jest to sporo za mało.
    Poczekaj lepiej, dozbieraj.
    P.S. jeśli kupisz teraz g.... to potem też będą problemy z modernizacją.

Domyślnie

monitor mam, potrzebuje tylko cpu. Myślałem aby na początek kupic tylko 1gb ramu, tańszą karte graf, mniej pojemny dysk - rzeczy które łatwiej wymienić. Jeszcze troche czasu jest, ale suma sie nie podwoi, a czekac nie moge

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    P.S. jeśli kupisz teraz g.... to potem też będą problemy z modernizacją.
    Swieta racja. Z roku zrobia sie 2 lata, a wtedy okaze sie, ze znowu trzeba wymienic prawie wszystko, bo nowe procki, podstawki, inne pamieci i masa innych problemow. Lepiej wziac maly kredycik i teraz kupic normalnego kompa, niz za jakis czas modernizowac.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Noirdin Zobacz posta
    niby racja, ze 2kpln to niewiele, ale tez dlatego myslalem o pentiumie d - bo starszy i przez to tanszy.
    Sprawa wyglada tak, teraz jest potrzbny, sa 2kpln i trzeba je madrze zainwestowac w sprzet. Najlepiej, zeby tak to zainwestowac, ze po roku bede mogł dołożyć kolejna kase i go zmodernizowac.

P.S. Al Bundy, dzieki za polecenie pclab.pl, zaraz tam umieszczę. Jeśli komuś przyjdzie sensowny pomysł do głowy jaki zestaw wybrać bede wdzieczny.
    Za 2k to to uwazam ze najlepszym wyborem bedzie jakis xw6000 z ebay'a - sprzet potega i podziala lata. Niestety nie 64bit

Pzw,
    MCC

Domyślnie

heh - nie wiem na ile to jeszcze aktualne, ale jak jeszcze wlopis tego nie zlozyles to zmien grafe serie GS 7300,7600,7900 dobrych producentow (galaxy) sa lepsze (szybsze pamieci pod radiatorkami czasem, latwosc krecenia, swietne chlodzenie) niz GT przy nizszej cenie.

no i nie wiem po co akurat skladac sprzet w najdrozszym sklepie komputerowym w sieci...

a na marginesie mala przypowiesc z wysp, ktore jak tak dalej pojdzie glosami polskich emigrantow w referendum anektujemy do macierzy kolega poszedl sobie do irlandzkiego sklepu i chcial poogladac rozne podzespoly zeby sprawdzic, czyby przypadkiem nie oplacalo mu sie tam budy skladac. ten pyta a to o grafe, a to procki...a sprzedawca wielkie galy: jak to tak? na wlasne potrzeby? zeby samemu zlozyc? totalny szok, ze klient wie co tam w srodku jest w ogole. wyboru ptaktycznie brak, bo nie przyzwyczajeni do takich wizyt...
    no a potem kolega meble rozwozi i przy okazji od klienta dostaje 20euro napiwku za odpalenie windowskaw trybie awaryjnym

Domyślnie

Polecam zestaw:
    Core2Duo E6400
    płyta Asus P5B
    2 x 1GB Dual Channel Kingston 800mhz hyperX
    Nvidia GF 7300GT (lub nowszy - ale ta karta wystarczy w zupełności)
    Dysk SATA2 250GB 16MB cache
    nagrywarka i czytnik kart
    komputer świetnie nadaje sie do rozbudowy a teraz pracuje prawie 24h na pakiecie Adobe CS2 Premium (czasami pracuję na 4-ch programach jednocześnie) pod Win XP i spisuje się rewelacyjnie. Planuje przejść na Viste Premium i wykorzystać w pełni 64bity ale muszę dokupić kolejne 2GB i zaczyna brakować dysku więc kolejne 250GB też się przyda.
    Tak czy inaczej komp chodzi na ustawieniach nominalnych - jest stabilny i super wydajny.POLECAM

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów