Close

Strona 13 z 13 PierwszyPierwszy ... 3111213
Pokaż wyniki od 121 do 124 z 124

Wątek: Jaki komputer

Domyślnie

będzie ok - co prawda dodam, że pomiędzy Athlonem 2000 coś tam plus a HT 3GHZ jest dość spora różnica to ten podkręcony przez FSB Pentium naprawdę zapiernicza i jeszcze potrafi coś niby rozdzielić na dwa procesory logiczne (jest spora różnica przy reaktywności systemu) ale będzie dobrze
    zadbaj tylko naprawdę o razem 1GB RAM (nawet kosztem kaszanki zamiast wędliny )

acha tylko pamiętaj żadnego trochę wsiowego dla panienek skanowania antywirem w czasie rzeczywistym. To jest nikomu niepotrzebne poza laikom. Zadbaj o uszczelnienie bramy do Twojego kompa. Pierwsze firewall (choć Zone Alarm free) drugie podstawowe to skanowanie poczty, trzecie bardzo istotne automatyczne skanowanie czegokolwiek co zdownloadowałeś na kompa (u mnie downloaduje GetRight, który automatycznie odpala po ściągnięciu Symantec Corporate, który to skanuje nowy nabytek ). No i jeśli nosisz jakieś flashe na jakieś dziwne kompy na uczelni albo do kolegi/koleżanki to skanujemy wszystko natychmiast po włożeniu do kompa.
    Tym sposobem komp będzie przyjemnie reaktywny nawet wobec jakichś tam NOD-ów czy innych cudów.
    Ostatnio edytowane przez ziuteczny ; 17-11-2007 o 14:25

Domyślnie

Z tym 1GB jak na nowe programy graficzne to szczerze mowiac cieniutko - sam mam 1GB i wiem dobrze jak slimaczy sie skladanie panoramy duzej lub hdr z tiff z d80......

Domyślnie

ee tam ale mówimy o kompie podstawowym a jak często kolega będzie składał panoramy albo robił hdr
    Kolega ma dużo opłat i potrzebuje czegoś co w miarę ujdzie za małe pieniążki a nie konfiga marzeń

nie potrzebuje takiego komputera jak Stig

jak sobie zarobi to coś lepszego kupi, na razie za 3-y stówki nie ma co wybrzydzać
    Ostatnio edytowane przez ziuteczny ; 17-11-2007 o 15:44

Zbanowany
    Miasto
    Lublin | Chodel

Domyślnie

ja przy swoim 1,5 GB ramu czasem sie denerwuje...
    ale konfig ktory mam teraz wystarcza mi do tego co robie.
    cs2 dziala, lightroomem sie nie bawilem.

athlon xp 2.2, do tego 1.5gb ramu ddr1.
    jak wsadisz 6600 to jeszcze mozna nawet w cos pograc
    sam mam biednego radeonka...

Strona 13 z 13 PierwszyPierwszy ... 3111213

Uprawnienia umieszczania postów