Close

Strona 11 z 13 PierwszyPierwszy ... 910111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 124

Wątek: Jaki komputer

Domyślnie

prawdę mówiąc - a czytałem wiele i rozmawiałem ze znajomym serwisantem - nie słyszałem o przegrzewających się 4300. Owszem, są egzemplarze - zwłaszcza z nowych serii - które kręcą się trochę gorzej ale tu można udać się na allegro gdzie są sprzedawcy, którzy mają selekcjonowane sztuki. Co do grzania - nie podejrzewam o nieumiejętność zamontowania/ zaprojektowania systemu chłodzenia - dlatego jeśli w IDLE ma ponad 50stopni to od razy wymiana od ręki w serwisie.
    Na Kingmaxy ani ja, ani znajomy , któremu składałem to samo, ani dziesiątki innych na forach pclab, frazpc i innych nie narzekali - wręcz polecali. Poza tym mam 3 lata gwarancji więc mi to lotto
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    prawdę mówiąc - a czytałem wiele i rozmawiałem ze znajomym serwisantem - nie słyszałem o przegrzewających się 4300. Owszem, są egzemplarze - zwłaszcza z nowych serii - które kręcą się trochę gorzej ale tu można udać się na allegro gdzie są sprzedawcy, którzy mają selekcjonowane sztuki. Co do grzania - nie podejrzewam o nieumiejętność zamontowania/ zaprojektowania systemu chłodzenia - dlatego jeśli w IDLE ma ponad 50stopni to od razy wymiana od ręki w serwisie.
    oto dlaczego "kocham" Proline - stwierdzili że jest zgodny z parametrami i nie mają ochoty bratu wymienić jego E4300 i tyle, a chłodzenie ma tam dobre (nawet nie wyobrażam sobie co by było na boxowym)
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    oto dlaczego "kocham" Proline - stwierdzili że jest zgodny z parametrami i nie mają ochoty bratu wymienić jego E4300 i tyle, a chłodzenie ma tam dobre (nawet nie wyobrażam sobie co by było na boxowym)
    Erie, takie miłe rzeczy to nie tylko w Proline - zapewniam Cię. Choćby Komputronik - niby najlepszy sklep ( wiem o nim naprawdę wiele) a takie rzeczy też się masowo zdarzają. Poza tym robiłem wiele kompów w których powodem grzania się procka było wiele innych rzeczy - sensor na MB, minimalnie krzywo lub mało dokręcone chłodzenie, za mało/dużo pasty i wiele innych. Jeśli brat wyeliminował wszystkie te potencjalne rzeczy to fakt - ponad 50st. w IDLE to dużo za dużo. Jeśli to na dodatek nie na boxowym chłodzeniu, na którym temp. te byłyby jeszcze wyższe to ewidentnie nadaje się do zwrotu i niech nie da się zbyć frazesami typu "mieści się w normie". Najwolniejszy z serii, na minimalnym napięciu, proces 65nm a grzeje się bardziej niż 95nm w P4?? Nie może tak być ale nie ma co straszyć wlopisa - takie rzeczy się zdarzają ale jeden na setki, może tysiące więc musiał mieć brat pecha...
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 21-06-2007 o 14:27

Gaduła Awatar wlopis
    Miasto
    Swarzędz koło Poznania

Domyślnie

z pewnością wiele sugestii wezmę pod uwagę, dzięki za wypowiedzi, zmiana obudowy w moim projekcie jest już postanowiona, co do procesora i pamięci zobaczymy, jeszcze raz dzięki, w temacie odezwę sie
    SLR/FX/DX/ N/24/35/50/85/SB800/SB600/NX2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wlopis Zobacz posta
    z pewnością wiele sugestii wezmę pod uwagę, ....... co do procesora i pamięci zobaczymy, jeszcze raz dzięki, w temacie odezwę sie
    może cos takiego? http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.ht...1183144473.524
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

tylko, że do tego już potrzeba nie Chiefteca ale jakieś M4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    tylko, że do tego już potrzeba nie Chiefteca ale jakieś M4
    a jako zasilacz to chyba elektrownię w Jaworznie
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mswilk Zobacz posta
    a ja zastępuje swojego wysłużonego laptopa na stacjonarny...
    i właśnie zamówiłem zestaw:

Monitor LCD EIZO 19" S1931SUB
    Core 2 Duo E4300 1.8 GHz LGA775
    Płyta główna Asus P5B i965P
    Karta grafiki GEFORCE 7300GT 256MB 128BIT DDR3 SONIC
    RAM - 2GB Kingston 2 x 1024MB 667MHz DDR2
    Dysk Twardy 250 GB Seagate Barracuda
    Chłodzenie (Arctic Cooling Freezer 7 Pro)
    Obudowa FEVER SHINOBI SH09A z ZASILACZEM 400W
    PENTAGRAM P 7304 (Freezone) WIELOFUNKCYJNY CZYTNIK KART
    nagrywarka DVD/RW LG GSA-H42N
    Klawiatura Genius SLIMSTAR PRO
    Głośniki Logitech 2.1 S200

Komplet 3.900 zł
    I zle zrobiles kupujac tylko jeden dysk - dwa dyski to burza! Oczywiscie w stripe!

Pzw,
    Ostatnio edytowane przez mcc ; 29-06-2007 o 23:05
    MCC

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Noirdin Zobacz posta
    niby racja, ze 2kpln to niewiele, ale tez dlatego myslalem o pentiumie d - bo starszy i przez to tanszy.
    Sprawa wyglada tak, teraz jest potrzbny, sa 2kpln i trzeba je madrze zainwestowac w sprzet. Najlepiej, zeby tak to zainwestowac, ze po roku bede mogł dołożyć kolejna kase i go zmodernizowac.

P.S. Al Bundy, dzieki za polecenie pclab.pl, zaraz tam umieszczę. Jeśli komuś przyjdzie sensowny pomysł do głowy jaki zestaw wybrać bede wdzieczny.
    Za 2k to to uwazam ze najlepszym wyborem bedzie jakis xw6000 z ebay'a - sprzet potega i podziala lata. Niestety nie 64bit

Pzw,
    MCC

Domyślnie

heh - nie wiem na ile to jeszcze aktualne, ale jak jeszcze wlopis tego nie zlozyles to zmien grafe serie GS 7300,7600,7900 dobrych producentow (galaxy) sa lepsze (szybsze pamieci pod radiatorkami czasem, latwosc krecenia, swietne chlodzenie) niz GT przy nizszej cenie.

no i nie wiem po co akurat skladac sprzet w najdrozszym sklepie komputerowym w sieci...

a na marginesie mala przypowiesc z wysp, ktore jak tak dalej pojdzie glosami polskich emigrantow w referendum anektujemy do macierzy kolega poszedl sobie do irlandzkiego sklepu i chcial poogladac rozne podzespoly zeby sprawdzic, czyby przypadkiem nie oplacalo mu sie tam budy skladac. ten pyta a to o grafe, a to procki...a sprzedawca wielkie galy: jak to tak? na wlasne potrzeby? zeby samemu zlozyc? totalny szok, ze klient wie co tam w srodku jest w ogole. wyboru ptaktycznie brak, bo nie przyzwyczajeni do takich wizyt...
    no a potem kolega meble rozwozi i przy okazji od klienta dostaje 20euro napiwku za odpalenie windowskaw trybie awaryjnym

Strona 11 z 13 PierwszyPierwszy ... 910111213 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów