Close

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Domyślnie Spacer wokół Zebra Tower

Pomęczę Was dalej moimi gniotami Wybrałem się na Rondo Jazdy Polskiej celem ponownego sfotografowania biurowca Zebra Tower (z poprzednich zdjęć nie byłem do końca zadowolony i miałem pomysł na ciekawsze kadry). Niestety po dotarciu na miejsce okazało się, że rondo jest rozkopane i nici z moich planów na szersze kadry… Postanowiłem więc przejść się wokół budynku i pokombinować, oto efekty

=1=
    Elewacja od zacienionej strony, powoduje to dość jednolitą kolorystykę:

=2=
    A tutaj elewacja oświetlona zachodzącym słońcem, w efekcie powstały bardzo ciekawe przejścia pastelowych kolorów:

=3=

=4=
    | FB | BLOG |

Domyślnie

Przyjemnie, nawet bardzo. Dużo wycisnąłeś z tego budynku jak na niesprzyjające warunki. Podobają mi się właśnie w kolejności w jakiej je pokazałeś, z tą uwagą że b&w zabija mz urodę tego motywu; a 3 przydałoby się zrobić o wschodzie - wtedy słońce jest po właściwej stronie, i rozświetliłoby złote zdobienia, teraz wyglądają na takie bez życia.
    Mi najbardziej pasuje 1, bo pokazuje to co mi się w tym budynku podoba najbardziej - złoto i czernie Dodatkowo, na tym kadrze widać że mimo, że wcale nie musi być prosto aby było dobrze, to pochylać i komponować krzywe kadry też trzeba umieć. Tu to Ci wyszło bdb. Skośne linie czerni i złoty szczyt budynku w mocnym punkcie - widzi mi się to!

Domyślnie

Dobry, staranny zestaw, wybieram zdjęcie nr 2 za kolory i biegnące po przekątnej linie.

Uprawnienia umieszczania postów