Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez seler Zobacz posta
    @Gerard ale filmy można oglądać tylko z tuby czy normalnie z dysku też? I czy da się np puścić grę w ten sposób (np. Diablo )?

Bo to co tu opisują to za przeproszeniem d...y nie urywa http://antyweb.pl/wielkie-mozliwosci...e-chromecast/#
    Tak, mozna ogladac z dyslu, pelny zrzut ekranu wiec co robisz na laptopie to wodac na TV,wiecej opisze Jak wrocedo domu

Domyślnie

Juz nie moge edytowac, w diablo raczej nie pograsz bo przekaz jest z sekundowym opoznieniem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez seler Zobacz posta
    no i czym się różni chromecast od tego? http://allegro.pl/show_item.php?item=4452668034
    https://www.youtube.com/watch?featur...&v=L5shSaIt3BY

Dodałem krótki filmik testu obu urządzeń
    tak samo, jeden i drugi działa z opóźnieniem, niestety dla graczy bo dla mnie nie jest to przeszkoda a za 35€ nie można mieć wszystkiego, może wyjdzie jakaś aktualizacja która przyspieszy przekaz sygnału, ja jestem zadowolony z zabawki.

na teście z filmu airtame.com tez działa z opóźnieniem a cena jest wyższa
    Ostatnio edytowane przez .:Gerard:. ; 29-08-2014 o 21:39

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    a co nie wspiera DLNA?
    To 'prawie USB'...
    Prawie robi wielką różnicę. Większość rzeczy wspiera tak naprawdę UPnP, bo DLNA (które powstało na bazie UPnP) jest śmiesznie ograniczone.
    A co do wspierania, to każdy producent robi to po swojemu i często się okazuje, że np. nie da się wybrać ścieżek audio w pliku .mkv czy włączyć napisów w pliku zewnętrznym.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

http://www.tomshardware.com/news/mic...ter,27745.html

Blisko tematu - całkiem ciekawa opcja.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Kurtz, o Miracast autor napisał na samym początku wątku
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Dlatego napisałem, że blisko tematu. Nowe, małe urządzenie, z logo MS.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 08-10-2014 o 15:27 Powód: pis. ("dla tego", "logo" jest wyrazem nieodmiennym)
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

A jak w takim razie działa ci synchronizacja dźwięku?
    Bo mój projektor sygnału audio nie obsługuje i musiałbym używać bezprzewodowych głośników. Jak Ty to rozwiązałeś?

X-T2 | 35/2 | 50/2 | ETRSi | 75/2.8
    radek.art.pl / facebook

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radekone Zobacz posta
    A jak w takim razie działa ci synchronizacja dźwięku?
    Bo mój projektor sygnału audio nie obsługuje i musiałbym używać bezprzewodowych głośników. Jak Ty to rozwiązałeś?

A kogo pytasz ?

Chromecast wysyła dźwięk i obraz równocześnie
    korzystam z wtyczki videostream

Masz trzy możliwości:
    1 Zrzut obrazu ( obraz/dźwięk z nadajnika zostaje zatrzymany i widziany tylko na odbiorniku)
    2 Zrzut obrazu z optymalizacja dźwięku ( obraz/dźwięk z nadajnika zostaje zatrzymany i widziany tylko na odbiorniku)
    3 Całkowity zrzut ekranu ( obraz/dźwięk jest wyświetlany w nadajniku i odbiorniku ale z sek opóźnieniem )

W Twoim przypadku podłączasz do tunera lub amplitunera który zrzuca obraz na projektor a dźwięk na głośniki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez .:Gerard:. Zobacz posta
    W Twoim przypadku podłączasz do tunera lub amplitunera który zrzuca obraz na projektor a dźwięk na głośniki
    Ciebie pytalem

No wlasnie, o to ostatnie mi chodzi. Znaczy potrzebuje urzadzenie z wejsciem HDMI i z wyjsciami HDMI oraz audio, czyli zapewne jakis odtwarzac DVD/BR? Czy tez jest jakies prostsze rozwiazanie?

Pytam, bo mi to w zupelnosci zalatwi sprawe.

X-T2 | 35/2 | 50/2 | ETRSi | 75/2.8
    radek.art.pl / facebook

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów