Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie HDMI bezprzewodowo

Mam w sypialni projektorek LED i chciałbym się pozbyć kabla.
    Na ebayu można znaleźć różne wireless hdmi dongle" jak np. to: http://www.ebay.co.uk/itm/Miracast-D...item339001244d
    pytanie czy to rzeczywiście działa?

Domyślnie

to jest dongle kompatybilne ze standardem Miracast... coś jak AirPlay od Apple
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Aby taki działał, to musisz mieć projektor zgodny z Miracast, albo jeszcze odbiornik Miracast.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Myślałem że to jest odbiornik bo się go podłącza pod wejście hdmi...

A coś takiego? http://allegro.pl/show_item.php?item=4452668034 ma zarówno miracast jaki i trzy inne "formaty" laptop to thinkpad t430 a projektor LG HS200

Domyślnie

Jak laptop wspiera jeden z tych standardów, to wystarczy taki odbiornik.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

DLNA wspiera wszystko, na windowsie można sobie zainstalować serwer DLNA i będzie ok. Nie wiem natomiast jak się sprawdzi ten konkretny dynks bo używam DLNA po WiFi normalnym
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Z tym, że DLNA wspiera wszystko, to bym się tak nie rozpędzał...
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

a co nie wspiera DLNA?
    To 'prawie USB'...
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Prawdziwe bezprzewodowe hdmi jest drogie, komplet nadajnik + odbiornik to koszt ponad 1kPLN, nie potrzeba do tego żadnych sterowników czy nic takiego. Wystarczy podpiąć nadajnik do HDMI w odtwarzaczu (konsoli itp..) a odbiornik do HDMI w TV (projektorze).
    np.
    http://www.amazon.co.uk/dp/B009DHPUDI?psc=1

Kiedyś coś takiego chciałem ale sobie odpuściłem, ze względu na koszty.

Taniej wychodzą długie kable + ewentualnie wzmacniacz sygnału HDMI, (specyfikacja dopuszcza kable do 15m, mnie się udało z 10m, zwykłym tanim kablem z ebaya)
    są jeszcze urządzenia które przesyłają sygnał z HDMI przez zwykłą skrętkę, (taką jak do netu) nie interesowałem się nimi bliżej.A

HDMI bezprzewodowe do komputera jest tańsze, na ogół jest to nadajnik wpinany w USB komputera i odbiornik wpinany w Hdmi TV (czy projektora).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    a co nie wspiera DLNA?
    To 'prawie USB'...
    Prawie robi wielką różnicę. Większość rzeczy wspiera tak naprawdę UPnP, bo DLNA (które powstało na bazie UPnP) jest śmiesznie ograniczone.
    A co do wspierania, to każdy producent robi to po swojemu i często się okazuje, że np. nie da się wybrać ścieżek audio w pliku .mkv czy włączyć napisów w pliku zewnętrznym.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów