Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Staram się :)

Domyślnie Staram się :)

Mustang z Toruńskiego zlotu. Ujdzie?

Domyślnie

Auto fajne a zdjęcie słabe.
    Kadr bardzo ciasny a uwagę odwraca jego krzywość.
    Góra auta lekko przepalona a dół zbyt ciemny.
    Nie widać lewego koła :P
    D5100 / S17-50 F2.8 /Metz52

Domyślnie

Rozumiem. Jak rozwiązać en problem podczas robienia zdjęcia?

Domyślnie

Wiem ,że to nie mój wątek ale zobacz jak w 3 minuty można podratować owe foto.

Owszem trzeba się jeszcze pobawić tu i tam pociapkać
    D5100 / S17-50 F2.8 /Metz52

Domyślnie

Mhm... W jaki sposób, to zrobiłeś? W ogóle, to podczas focenia miałem problem z pomiarem światła tzn. albo gdzieś prześwietlone albo przyciemne

To ja wymyśliłem coś takiego:

Domyślnie

Autorze, nie idź tą drogą.

Cytat Zamieszczone przez Przemek-83 Zobacz posta
    zobacz jak w 3 minuty można podratować owe foto.
    Tą też nie.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

No to trochę inaczej pokombinowałem Wiadomka - ideał to nie jest

Domyślnie

Niestety zdjęcia robione na takich imprezach za dobrze nie wyglądają (szczególnie w takich warunkach otoczenia i ciasnocie). Wymaga to cierpliwości, pomyślunku i sprytu. Moja rada: wstań rano przed innymi, jedź na miejsce imprezy, zobacz jakie są drogi dojazdowe i z róźnych miejsc strzelaj samochody, jak na nią jadą, a nie już stoją pośród innych eksponatów z milionem ludzi dookoła (dobry trening panoramowania przy okazji zaliczysz).

Jeśli już się upierasz na takie fotki, to otwieraj bardziej szkło (o ile możesz), to tło nie będzie tak natarczywe.

I kup filtr CPL - to podstawa.

Obróbka i ekspozycja, to kolejne uwagi, ale jeśli ręce Ci nie drżą, to używaj bracketingu, a później składaj fotki na kompie. Ewentualnie minimalnie prześwietlaj zdjęcia (mniej cieni) i później walcz podczas obróbki ze światłem.

Powodzenia
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

O bardzo dziękuję za pomoc i rady. Niestety o zlocie dowiedziałem zwiedzając Toruń Używałem Nikona d5100 z obiektywem 35mm i nie wiem czemu ale bardzo trudno było mi złapać właściwą ekspozycję...
    Przy okazj chciałem się troszkę obronić i powiem, że kręciłem się wokół niego podan godzinę by złapać moment bez ludzi

Uprawnienia umieszczania postów