Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Koziołek

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Świętochowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez edmund Zobacz posta
    Odpowiednie miejce to jedno, ale tu koledzy słusznie podpowiadają że bardzo ważna jest też pora dnia. Brakuje tu bardziej delikatnego światła.
    Czasem jak widać sama pora dnia sprawy nie załatwi, bo od warunków atmosferycznych sporo zależy. Czatowałem od "bladego" świtu (około godziny przed wschodem Słońca bylem na miejscu) do mnie j więcej 8 rano. Więc, przynajmniej teoretycznie, pora najlepsza.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Świętochowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tipsi Zobacz posta
    Hmm, gratulacje z udanego "polowania", ale póki co, to tylko dla Ciebie satysfakcja, może za jakieś parę tysięcy klapnięć i my skorzystamy
    Pozwolę sobie wrócić jeszcze do pierwszego postu. Przede wszystkim dziękuję za zainteresowanie bo to chyba najgorzej, gdy odsłon kilkaset a odpowiedzi żadnej bo widocznie taki gniot, że pisać nie warto

Wrzucając te pstryki absolutnie nie miałem na celu pokazywania doświadczonym w temacie fotografowania przyrody jak należy to robić, wyznaczać trendy , poziom czy coś podobnego aby wszyscy odnieśli korzyść

Raczej chciałem, jak zapewne spora grupa pokazująca tu zdjęcia, zobaczyć jak odbierają moje fotki inni, żeby bezkrytycznie w samozachwyt nie popaść
    Zasadniczo każdy może się wypowiedzieć czy zdjęcie się podoba czy nie, ale, jako że tu oglądający najczęściej mają spore fotograficzne doświadczenie, wiec na cenne rady i uwagi można liczyć.

Dla mnie satysfakcja była wielka oczywiście. To akurat hobby to dobra okazja do włóczenia się po okolicy w tak niepopularnych porach jak świt czy zmierzch, kontakt z przyrodą, pretekst do bliższego poznania miejscowej fauny. Jak jeszcze zaowocuje to niezłymi zdjęciami to tym lepiej.

Domyślnie

darek: jeśli faktycznie zdjęcie robione w złotych godzinach, to coś się musiało nie powieść przy obróbce, że takie przepalone te zdjęcia. Jeśli masz RAW to proponuję zacząć wywołanie od nowa, jedynka jest tego warta.
    D7000

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów