Szukaj
Pozwolę sobie wrócić jeszcze do pierwszego postu. Przede wszystkim dziękuję za zainteresowaniebo to chyba najgorzej, gdy odsłon kilkaset a odpowiedzi żadnej bo widocznie taki gniot, że pisać nie warto
Wrzucając te pstryki absolutnie nie miałem na celu pokazywania doświadczonym w temacie fotografowania przyrody jak należy to robić, wyznaczać trendy , poziom czy coś podobnego aby wszyscy odnieśli korzyść
Raczej chciałem, jak zapewne spora grupa pokazująca tu zdjęcia, zobaczyć jak odbierają moje fotki inni, żeby bezkrytycznie w samozachwyt nie popaść
Zasadniczo każdy może się wypowiedzieć czy zdjęcie się podoba czy nie, ale, jako że tu oglądający najczęściej mają spore fotograficzne doświadczenie, wiec na cenne rady i uwagi można liczyć.
Dla mnie satysfakcja była wielka oczywiście. To akurat hobby to dobra okazja do włóczenia się po okolicy w tak niepopularnych porach jak świt czy zmierzch, kontakt z przyrodą, pretekst do bliższego poznania miejscowej fauny. Jak jeszcze zaowocuje to niezłymi zdjęciami to tym lepiej.
darek: jeśli faktycznie zdjęcie robione w złotych godzinach, to coś się musiało nie powieść przy obróbce, że takie przepalone te zdjęcia. Jeśli masz RAW to proponuję zacząć wywołanie od nowa, jedynka jest tego warta.
D7000
Skontaktuj się z nami