Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10
    Nadworny melexiarz Awatar foto4deg
    Miasto
    Norwegia/Bydgoszcz

Domyślnie Quantuum DP-600 czy Fomei Panther.

Koledzy, szukam uniwersalnego rozwiazania na plenery. W gre wchodza chyba tylko te dwie lampy.
    Za DP przemawia cena, za Fomei uznana marka. Co byscie polecili?

Dotychczas uzywalem sb-700 i yn-560 z parasolkami, ale czasmi to zdecydowanie za malo.

P.S
    Przepraszam za brak polskich znakow, ale pisze z pracy, a tu nie uswiadczysz klawiatury z polskimi znakami.
    Zdradziłem Nikona na rzecz Sony,ale sentyment o forum pozostał

Domyślnie

Przede wszystkim sprawdziłbym jak wypada synchro z krótkimi czasami w obu lampach - w sensie czy tylko na 1/1 dają rade, czy na mniejszych mocach również.
    Ogólnie DP ma dobre opinie, nie pamiętam, żeby ktoś specjalnie narzekał, a lampy są już dłuższy czas na rynku, więc pytanie czy warto płacić za markę.

Miasto
    Norwegia/Bydgoszcz

Domyślnie

Pamiętam, że Panther miał jeden z naszych forumowych kolegów na wyprawie (bodajże w Afryce) i spisywał się świetnie - poza tym jest chyba bardziej mobilny (mniejszy), mieści się wraz z ako w walizce. Teraz wyszedł nowszy, który pozawala na 400 błysków (przy obecnych 100)

Domyślnie

Cudów nie ma. Albo ma 4x większy akku, albo ma inną moc.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Miasto
    Norwegia/Bydgoszcz

Domyślnie

Akku nie jest 4x większe - nowszy jest 2 cm szerszy i 0,5 cm wyższy, za to cięższy o 2kg.

Domyślnie

Pisząc 4x większy nie miałem na mysli rozmiarów, tylko pojemność. Skąds sie te 2 kg różnicy biorą.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Z tej dwójki bierz Fomei - nie pożałujesz. Zawsze warto dopłącić. Nawet jak uznasz za jakisczas że ci coś nie pasuje - łatwiej sprzedać.

Miasto
    Norwegia/Bydgoszcz

Domyślnie

Ok, znalazłem jeszcze Jinbei Discovery i Discovery IIlink.

Nie wiem tylko, czy 1/16 to nie będzie zbyt dużo...

Domyślnie

Witam,
    Pozwolę sobie podpiąć się pod temat i zapytać czy ktoś może wie jak to jest z tą synchronizacją z krótkimi czasami w DP600? Lub może polecacie jakąś inną lampę do plenerów?
    2x Canon 5D Mk III, Sigma 15mm F/2,8 FE, Sigma 85mm F/1,4, Canon 16-35L II, Canon 35L, Canon 135L, Canon 70-200 L IS II

Domyślnie

Odświeżę temat.
    Czy zestawem składającym się z: Quantuum DP-600 + D750 + YN622N-TX + YN622N będzie można robić zdjęcia z krótkimi czasami?

Uprawnienia umieszczania postów