Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Paulina

Domyślnie

podoba sie.
    Ewentualnie przydalaby sie wieksza GO bo reszta twarzy (poza oczami) wydaje sie strasznie miekka.
    D7100 /// n18-105 f/3.5-5.6 AF-S /// n50 f/1.8 /// s10-20 f/4-5.6
    http://www.flickr.com/photos/lukpep/

Domyślnie

Miękko jest przez to, że było robione na 2.0 i telekonwer potęguje ogólną miękkość fuji x100 na pełnej dziurze... W macro wygląda to tragicznie ale w portretach będzie dawać radę chociaż pewnie trzeba będzie dotykać

Domyślnie

Mam wrażenie, że zbyt przerysowana perspektywa co odbija się negatywnie na twarzy wg. mnie. Jaka ogniskowa?

Domyślnie

Także wszystko wyjaśnione

Domyślnie

nie wygląda to dobrze niestety, brak tu szlachetnego rozmycia właściwego dobrej optyce, środek wyraźny, a reszta jak z nasmarowanej smalcem soczewki

Domyślnie

juz po czasie zobaczyłem w watku sprzętowym o Fuji Twój wpis - tam też bardziej pasuje, co powyżej napisałem - oczywiście sprzęt nie stanowi zasadniczo problemu, ale lepiej się martwić, jak wykorzystać jego potencjał, niż jak zminimalizować wady

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jai pur Zobacz posta
    lepiej się martwić, jak wykorzystać jego potencjał, niż jak zminimalizować wady
    to na pewno
    no niestety to 2.0 jest trochę kulejące, ale przetestować trzeba było
    2.8 już pięknie ostrzy ale tło łapie też sporo szczegółów i rozmycie jest mniejsze

dla mnie najważniejsze było żeby natywną ogniskową trochę zwiększyć i móc wykorzystać w plenerze/na mieście szybkie czasy synchronizacji fuji z lampką jak coś ciekawego wyjdzie to na pewno wrzucę i zapewne do 2.0 nie będę schodził i wtedy powinno być już bez tego smalcu

Domyślnie

M/Z kadry za ciasne i za mała odległość do modelki która spowodowała niekorzystne dla niej zniekształcenia.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów