Szukaj
podoba sie.
Ewentualnie przydalaby sie wieksza GO bo reszta twarzy (poza oczami) wydaje sie strasznie miekka.
D7100 /// n18-105 f/3.5-5.6 AF-S /// n50 f/1.8 /// s10-20 f/4-5.6
http://www.flickr.com/photos/lukpep/
Miękko jest przez to, że było robione na 2.0 i telekonwer potęguje ogólną miękkość fuji x100 na pełnej dziurze... W macro wygląda to tragicznie ale w portretach będzie dawać radęchociaż pewnie trzeba będzie dotykać
![]()
Mam wrażenie, że zbyt przerysowana perspektywa co odbija się negatywnie na twarzy wg. mnie. Jaka ogniskowa?
33mm powiedzmy![]()
Także wszystko wyjaśnione![]()
nie wygląda to dobrze niestety, brak tu szlachetnego rozmycia właściwego dobrej optyce, środek wyraźny, a reszta jak z nasmarowanej smalcem soczewki
juz po czasie zobaczyłem w watku sprzętowym o Fuji Twój wpis - tam też bardziej pasuje, co powyżej napisałem - oczywiście sprzęt nie stanowi zasadniczo problemu, ale lepiej się martwić, jak wykorzystać jego potencjał, niż jak zminimalizować wady
to na pewno
no niestety to 2.0 jest trochę kulejące, ale przetestować trzeba było
2.8 już pięknie ostrzy ale tło łapie też sporo szczegółów i rozmycie jest mniejsze
dla mnie najważniejsze było żeby natywną ogniskową trochę zwiększyć i móc wykorzystać w plenerze/na mieście szybkie czasy synchronizacji fuji z lampkąjak coś ciekawego wyjdzie to na pewno wrzucę i zapewne do 2.0 nie będę schodził i wtedy powinno być już bez tego smalcu
![]()
M/Z kadry za ciasne i za mała odległość do modelki która spowodowała niekorzystne dla niej zniekształcenia.
Skontaktuj się z nami