Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie Burza nad Poznaniem

Powaliło trochę wczoraj wieczorem. Kontynuując serię dokonań z cyklu "mój pierwszy raz" pozwalam sobie na małą prezentację... Może pioruny sprowokują kogoś do udzielenia mi kilku porad

1.

2.

3.
    Nikon

Domyślnie

Noo, elegancko. Napisz coś o technice wykonania.
    Pozdr...
    D50+kit, sigma 70-300 f4-5,6 APO DG Macro,A70, trochę drobiazgów, statyw i coraz mniej czasu

Domyślnie

Ok, ale popraw mnie proszę, jeśli wyrażę się niezawodowo, dwa miesiące temu nie odróżniałem jeszcze migawki od przesłony i nie dokonałem od tego czasu znaczących postępów.
    Przesłonę miałem ustawioną na jakieś 14-16, czasy różne, tak pomiędzy 20 a 40 sek., iso 250..., czy podać coś jeszcze? A, no i oczywiście trochę rozjaśnień w Photoshopie...
    Nikon

Domyślnie

OK... Próbowałem kiedys robic podobne fotki w górach. Klimacik był extra, fotki już nie. Też od niedawna mam jako taki sprzęt. Ustawienia zapamiętam. A może jakiś expert od burzy cosik wtrąci do wątku?
    D50+kit, sigma 70-300 f4-5,6 APO DG Macro,A70, trochę drobiazgów, statyw i coraz mniej czasu

Domyślnie

Z czasem to właściwie było tak, że otwierałem migawkę i trzymałem otwartą aż coś nie przywaliło... ale nie dłużej niż te 40 sek, no i też niezbyt krótko, żeby prócz błysków było coś jeszcze widać.
    Nikon

Domyślnie rewelacja

Cos pieknego. nogdy nie udalo mi sie zrobic podobnych, statyw konieczny?
    Takie tam starocie

Oszczędny w słowach Awatar RaB
    Miasto
    Złotów/Piła

Domyślnie

ładnie
    jeszce mi sie nie udało zgrac posiadania sprzetu z momentem burzy
    robione na Wildzie?
    Nikon D&F80, T 28-70/2,8 ATX II; N50/1,8;N 80-200/2,8AF-S ; Biometar80/2,8; SB-800; jakies trzy nogi i torebka

Domyślnie

Bardzo ładne. Intuicyjnie znalazłeś właściwą drogę. Gratuluję. Kontynuuj.
    Te pioruny spaliły, zdaje się, jakąś stolarnię w Poznaniu...?
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotereks Zobacz posta
    Cos pieknego. nogdy nie udalo mi sie zrobic podobnych, statyw konieczny?
    a utrzymasz z reki takie dlugie czasy?

Domyślnie

Kurde,niezłe!zawsze chciałem takie zrobić ale tu gdzie teraz mieszkam od roku niebyło żadnej burzy
    do niedawna Sony H1 a teraz D200 / Computrekker AW/Sigma 18-200/SB-800/TAMRON 90 DI

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów