Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Pustelnia

Domyślnie Pustelnia

Minimalistyczny obrazek z Zatoki Puckiej, choć już może w Zatoce Gdańskiej? Na zdjęciu jeden z budynków torpedowni nazistowskiej z lat drugiej wojny światowej. Zapraszam.

Domyślnie

Piękny minimalistyczny obrazek. Najbardziej jednak podoba mi się morze, nie jest całkowicie "rozmemłane" i dlatego wielki plus. Dodatkowo, kadr sterylny, ładnie - klasycznie ułożony. Generalnie bardzo się podoba!

Domyślnie

Dziękuję Ci bardzo za te ciepłe słowa. Właśnie takie obrazki, gdzie niewiele elementów składowych ostatnio do mnie przemawiają. Pozdrawiam.

Domyślnie

Rozciąłem sobie wargę na tej miejscówce

Horyzont masz krzywo, winieta moim zdaniem nie jest potrzebna. Przy lewej krawędzi w kadrze, zaraz poniżej horyzontu, masz jakiś dziwny pasek, do tego kawałek bliżej środka są trzy białe piksele. Podgląd jest przeostrzony i nie wiadomo, czy to jakiś słupek, czy ptak. Minimalizm, jak idziesz w tę stronę, powinien być perfekcyjnie dopracowany.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Q_x Zobacz posta

Horyzont masz krzywo, winieta moim zdaniem nie jest potrzebna. Przy lewej krawędzi w kadrze, zaraz poniżej horyzontu, masz jakiś dziwny pasek, do tego kawałek bliżej środka są trzy białe piksele. Podgląd jest przeostrzony i nie wiadomo, czy to jakiś słupek, czy ptak. Minimalizm, jak idziesz w tę stronę, powinien być perfekcyjnie dopracowany.
    Nie ma to jak szukanie dziury w całym. Dobry w tym jesteś. Prócz horyzontu, który standardowo zostawiłem dla takich malkontentów jak Ty to nic podobnego nie widzę...

Domyślnie

Ślimak, wiesz dobrze o co chodzi. Jeżeli zdjęcie składa się z horyzontu, fal i budynku, a Ty puszczasz krzywy horyzont, zostawiasz białego paprocha, to ciężko się nie przyczepić. Jak chcesz klepania po ramieniu, to chyba jestem na to zbyt uczciwy, mogę się najwyżej zamknąć.

Domyślnie

Też widzę ten słupek

A woda fajna, coś jak w Quake 1

Domyślnie

A ja bym to widziała w kwadracie z torpedownią w centralnym punkcie

Domyślnie

Woda wyszła genialnie - jako całość też OK, choć ten słupek też od razu wpadł mi w oczy
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

Ślimak, wiesz dobrze o co chodzi. Jeżeli zdjęcie składa się z horyzontu, fal i budynku, a Ty puszczasz krzywy horyzont, zostawiasz białego paprocha, to ciężko się nie przyczepić. Jak chcesz klepania po ramieniu, to chyba jestem na to zbyt uczciwy, mogę się najwyżej zamknąć.
    Zamykać się nie ma co. Zwracać uwagę trzeba bo od tego jest forum. Ale nie sądzisz, że czepianie się o horyzont krzywy na ćwierć milimetra jest przesadą? Naprawdę ciekaw byłem czy ktoś zwróci mi na to uwagę. Ja dopiero zobaczyłem ten feler po wrzuceniu na imageshacka, jak dojechałem nim do końca ekranu. Zostawiłem jak jest gdyż jestem zdania, że zdjęcia robią ludzie nie roboty i takie błędy są ludzkie. Coś jak kancer w znaczkach. A ten słupek, to chyba boja która rzeczywiście mogła być wystemplowana. Obraz morza byłby czystszy.

Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za WSZYSTKIE uwagi.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów