Szukaj
Planowałem zmianę body na 550d ale jak to wziąłem w ręce... to jest D90 + N18-200 i Ciamciag 85 f1,4 z chipem
"mam swoje zdanie, ale się z nim nie zgadzam!"
Z tą "inną" półką to lekka przesada. Korpusy są do siebie bardzo podobne, 6 vs 10 MPix. Pamiętam tylko, że D50 robiła w mojej ocenie lepsze jpg od D80.
Pozdr.
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
Bynajmniej nie przesada klient docelowy jest zupełnie inny choć by spojżeć na historię występowania modeli. To tak analogicznie jak dzis D90 i d5000/3000, wtedy d50 i D70s (50 amatorska, 70s Zaawansowany amatorski). A to że są podobne to nic nie znaczy, obsługa jest z deka inna. Czy 6 czy 10 MPix to mało ważne.
Analogicznie jak z podpisu Twojej stopki:
700 - profesjonalna
200 - Semiprofesjonalna, lub jak kto woli Półprofesjonalna.
co do szybkości kręcenia śrubokrętem to Robin chyba jednak przesadza. w moim odczuciu kręcą tak samo. a może nawet D50 żwawiej kreci. To jest moje odczucie. A może mam skopany egzemplarz d80?
podpis niezgodny z regulaminem
Mam nadzieję dziś dostać d80 - podobno jest już u kuriera. Porównam czy było warto zmieniać z d50
Planowałem zmianę body na 550d ale jak to wziąłem w ręce... to jest D90 + N18-200 i Ciamciag 85 f1,4 z chipem
80 przyjechała. Co mnie ucieszyło najbardziej na początek to jasny (w porówniu z d50) wizjer i duży wyraźny ekranik. Jakie będą zdjęcia - zobaczymy...
Dość się już naczytałem a i tak nie mogę wybrać. Czy możecie mi pomóc? Biorę pod uwagę D50, D70s, D80. Biorąc pod uwagę fakt, iż różnica w cenie to ok. 100-200zł za ładniejszą sztukę, czyli max 900zł, to który byście wybrali. Mam obecnie analoga Fm3a i nast. szkła:
- starą 50mm 1.8
- starą 85 2.0
- rosyjską armatę Tair 300mm
Ogólne zastosowania, z dużym naciskiem na duże zbliżenia (zwierzęta leśne), czyli jak na razie body dla Taira 300mm.
Przypuszczam, że wizjera pokroju Fm3a nie uświadczę, ale warto by się do niego zbliżać przynajmniej. Jak dotąd czasem mam okazję bawić się D40. Fajny, bo zgrabny.
Posiadam 800zł na Body - co wybrać?.
Panasonic GX7 + D750 - jako backup
przesiadłem się z d40 na d80, różnica duża, lepszy wizjer, szybszy, wygodniejszy, dodatkowy wyświetlacz, bateria dłużej trzyma, śrubokręt, drugie pokrętło, braketing, więcej funkcji.
brałbym jeszcze raz d80
Właśnie kupiłem :]
Panasonic GX7 + D750 - jako backup
Skontaktuj się z nami