Close

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 68

Wątek: Czy zakup D40?

Domyślnie

"Dziwne do wszędzie gdzie czytam piszą ze, D50 ma 12 w serii a D40 100 zdjęć z serii."

A tak naprawde zalezy to od ustawionej jakosci fotek i szybkosci karty

Przy testach D50 wybor kart byl mniejszy, wiec i wyniki moga byc (pewnie sa) przeklamane, a nikt potem juz testow nie poprawia.

"zawsze chodzi o informacje - precyzyjna i poparta faktami.Przy sprzecie nie ma miejsca na "przeczucia i wyobrazenia" na jego temat."

DXT, nadinterpretujesz moje wypowiedzi
    Czasem naprawde nie idzie w ciagu kilku minut zebrac w myslach miesiecy/lat doswiadczen i wyciagnac z nich precyzyjnej kwintesencji. Aluzje zrozumialem

Pozdro
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

arwic - chodzilo mi o ilosc klatek na sekunde(a z tym wyswietlaczem to nie do konca - nawet brak podswietlenia sie odczuwa)

seeker - zadnych prywatnych wycieczek czy aluzji nie robie ot - ja lubie konkrety przy dyskusjach sprzetowych(przy ocenie fotek tez - od odczuc i emocji to sa laicy - od fotografujacych wolalbym porad dotyczacych warsztatu.)

Odnosnie samego tematu:
    Jakosc fotek i mozliwosci sa te same,zasadnicza roznica polega na tym jakie planujesz kupic obiektywy i jakich na danej puszce uzywac.
    Ostatnio edytowane przez DXT ; 29-04-2007 o 02:51
    I walk through the valley of death, I will fear no evil,
    for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
    www.marcinmichno.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DXT Zobacz posta
    z tym wyswietlaczem to nie do konca - nawet brak podswietlenia sie odczuwa
    Sprecyzuje Twoja wypowiedz iż chodzi o podświetlenie górnego wyświetlacza w D50, Jeszcze ktoś może pomyśleć ze D40 nie podświetla LCD
    arwic - chodzilo mi o ilosc klatek na sekunde
    Skad ja moge wiedziec o co Tobie chodzilo?
    seeker - zawsze chodzi o informacje - precyzyjna
    Jezeli takowej oczekujesz to sam taka zamieszczaj.
    od odczuc i emocji to sa laicy
    Co chyba nie zmienia faktu ze takowi mogą sie tu wypowiadać. Ciesze sie ze w końcu do tego doszedłeś, jestem laikiem , amatorem, mam swoje domysły i dobrze mi z tym. W przeciwieństwie do co po niektórych ja po urodzeniu dostałem pierwszá grzechotkę. Zyczé powodzenia w drodze do doskonałości Panie Profesjonalisto DTX.
    D700, S24-105/4 ART.

"...the first thing that you want, will be the last thing you'll ever need"

Domyślnie

Kolego nie nadymaj sie tak - troche wiecej dystansu.Mam wrazenie ze w wypowiedzi szukasz ataku na swoja osobe a do tej pory go tam nie bylo - poluzuj gdzie cie cisnie bo to tylko internet..
    I walk through the valley of death, I will fear no evil,
    for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
    www.marcinmichno.com

Domyślnie

To samo w Twoja strone.
    Do poczytania z fotopolis --->http://www.fotopolis.pl/index.php?n=5671 dla Ciebie i bardziej zainteresowanych.
    D700, S24-105/4 ART.

"...the first thing that you want, will be the last thing you'll ever need"

Domyślnie

Widze ze z mojego watku zrobila sie niezla walka. Chyba jednak MayQ wybiore N40.
    Moze mi ktos wytlumaczyc pojecie ze aparat nie ma jakiegos śrubokręta?

Ja mam w domu dużo śrubokrętów

Moze mi ktos tez wytlumaczyc obiektyw 55-200 ile to jest zoom ? Jak to moge przeliczyc?
    Ostatnio edytowane przez marcin0501 ; 29-04-2007 o 16:04

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcin0501 Zobacz posta
    Moze mi ktos tez wytlumaczyc obiektyw 55-200 ile to jest zoom ? Jak to moge przeliczyc?
    W odniesieniu do fotografiii analogowej 200mm to 350mm w cyfrze (np. Nikonie). Mnożysz po prostu daną wielkosc razy 1,5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    W odniesieniu do fotografiii analogowej 200mm to 350mm w cyfrze (np. Nikonie). Mnożysz po prostu daną wielkosc razy 1,5
    Ale chodzilo mi bardziej ile to jest zblizenia np: w porownaniu do zwyklych cyfrowek zoom x 10
    A ten śrubokręt?

Wink seria d

Witam. tez jakies pol roku temu mialem ten dylemat. D-40 odrzucilem bo nie wspolpracoawala z obiektywem ktory juz posiadalem, zrszta jak ja wzialem w reke wydawala mi sie jakas zabawkowa/ mimo iz mam male dlonie/. Bylem nastawiony na D-50, ale jakos dziwnie koniunktura na rynku byla taka ze d-70s byl tanszy niz d-50. mam go i jetsem zadowolny, nawet jpg.
    Mysle ze pierwsza rzecza jaka powinienes zrobic to wybrac sie do sklepu i dotknac kazdego z nich i ocenic, bo bardzo wazne jest jak lezy aparat w dloni. co z tego ze bedzie miel to albo tamto, a bedziesz sie z nim meczyl, bo bedzie np. za maly.
    Takie tam starocie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcin0501 Zobacz posta
    Ale chodzilo mi bardziej ile to jest zblizenia np: w porownaniu do zwyklych cyfrowek zoom x 10
    A ten śrubokręt?
    W lustrzankach nie uzywa sie takich okreslen jak "10x zoom" ale dublekit czyli 18-55 + 55-200 to bedzie jakies 12x, jesli sie myle to niech mnie ktos poprawi.

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów