Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie Laptop z bdb matrycą

Witam
    Mam pytanko, jakiego laptopa polecilibyście z jak najlepszą matrycą coś pokroju nec ea244wmi ? Na wstępie chciałbym zaznaczyć iż nie może to być macbook ponieważ czasami lubię sobie pograć . Cena to max 7500zł. Przeszukałem już sporo stron i znalazłem laptopy clevo gdzie można dobierać sobie komponenty i jest opcja taka ekranu jak proffesional ntsc95% tylko nic szczegółowo o niej nie pisze...
    http://www.kubakoziol.pl - moja pasja, fotografia pejzażu

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez QubaKpl Zobacz posta
    ... jakiego laptopa polecilibyście z jak najlepszą matrycą coś pokroju nec ea244wmi ...
    Nie wiem co masz na myśli używając określenia "z jak najlepszą", ważne do jakich zastosowań, bo jeżeli tylko do gierek i aplikacji biurowych, to nada się praktycznie każdy wyświetlacz.

Wyświetlacze laptopów dzieli od monitorów cała przepaść, szczególnie w zastosowaniach graficznych, można ich co najwyżej używać do podglądu kadru, zgrubnej oceny itp. (przynajmniej ja tak mam).
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Nie wiem co masz na myśli używając określenia "z jak najlepszą", ważne do jakich zastosowań, bo jeżeli tylko do gierek i aplikacji biurowych, to nada się praktycznie każdy wyświetlacz.

Wyświetlacze laptopów dzieli od monitorów cała przepaść, szczególnie w zastosowaniach graficznych, można ich co najwyżej używać do podglądu kadru, zgrubnej oceny itp. (przynajmniej ja tak mam).

Fotki będę obrabiał na podłączonym necu ea244wmi ale podczas podróży chciałbym sobie zrzucać zdjęcia, przeglądać i mniej więcej coś ruszyć z wstępnym obrabianiem

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Fotki będę obrabiał na podłączonym necu ea244wmi ale podczas podróży chciałbym sobie zrzucać zdjęcia, przeglądać i mniej więcej coś ruszyć z wstępnym obrabianiem
    Ciężko znaleźć laptopowy równoważnik, nawet dla tej chińskiej biurwy.

Do przeglądania fotek w podróży nie potrzebujesz jakiegoś hiper wyświetlacza, a obróbka negatywów na wskazanym necu, to też kompletnie droga donikąd.

ps.
    To w sumie nie moja sprawa, ale jakoś nie rozumiem, dlaczego obrabiasz obrazki na wyświetlaczu klasy biurowej, a chcesz kupować dosyć drogiego laptopa?
    Ostatnio edytowane przez Johanan ; 06-08-2014 o 11:37
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Ciężko znaleźć laptopowy równoważnik, nawet dla tej chińskiej biurwy.

Do przeglądania fotek w podróży nie potrzebujesz jakiegoś hiper wyświetlacza, a obróbka negatywów na wskazanym necu, to też kompletnie droga donikąd.

ps.
    To w sumie nie moja sprawa, ale jakoś nie rozumiem, dlaczego obrabiasz obrazki na wyświetlaczu klasy biurowej, a chcesz kupować dosyć drogiego laptopa?
    Mam trochę inne zdanie o tym necu, apropo laptopa snuje plany które zapewne nie wejdą w życie. Poprostu z ciekawości tak narazie pytam.

Domyślnie

Johanan lubi przesadzać, ja do pracy w terenie (obrabiam zdjęcia praktycznie tylko w terenie) używam lenovo x220 z ipsem i nie uważam żeby ten sprzęt mnie w sposób szczególny ograniczał

do poprawy WB, kolorów, kontrastu starcza w zupełności
    w domu mam Eizo, na którym obecnie oglądam głównie filmy

Domyślnie

x220 akurat miał bardzo dobrą jak na laptopy matrycę
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Hp z matrycami dreamcolor, thinki z serii x, ogólnie laptopowe stacje robocze z ekranami IPS sobie bardzo dobrze poradzą. Ale i tak mógłbyś kupic appla z retiną, bo na nim postawisz windę obok OSX i jak najbardziej możesz grać.
    ;]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    Hp z matrycami dreamcolor, thinki z serii x, ogólnie laptopowe stacje robocze z ekranami IPS sobie bardzo dobrze poradzą. Ale i tak mógłbyś kupic appla z retiną, bo na nim postawisz windę obok OSX i jak najbardziej możesz grać.
    Najbardziej mnie denerwuje to że w cenie macbooka z retiną mam takiego lapka który bije na głowe flakami appla :/
    CLEVO P150SM-A
    - Ekran: Ekran 15,6" Full HD 1920 x 1080 LED, Matowy, PROFESSIONAL NTSC 95% GAMMUT
    - Procesor: Intel Core™ i7-4710MQ 2.50 - 3.50GHz Turbo, 6MB L3 cache, HD 4600, 22nm, 47W
    - Klawiatura: Podświetlana klawiatura z serii P - Układ US, Full Color LED
    - Pamięć RAM: 16 GB (2 x CRUCIAL DDR3L 1600 MHz DDR3 CL11
    - Dysk twardy: 2 TB HDD Samsung SpinPoint M9T, 2.5'', SATA/600, 5400RPM, 32MB cache - PREORDER
    - mSATA SSD Drive: 120 GB mSATA SAMSUNG SSD EVO 6Gb/s (Read/Write; 540/410MB/s )
    - Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GTX 870M 6.0GB GDDR5
    - Sieć Bezprzewodowa WiFi: IntelŸ Wireless-N 7260, SINGLE BAND + Bluetooth 4.0
    - Napęd: Nagrywarka DVD RW Dual SATA

://

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

...
    - Ekran: Ekran 15,6" Full HD 1920 x 1080 LED, Matowy, PROFESSIONAL NTSC 95% GAMMUT
    ...
    To według Ciebie jest dobra matryca: http://www.elecok.com/auo-b156hw02-v...FcsJwwodwGkAfA , bardzo proszę o powagę (?).

To jest zagęszczona TN-ka, ale gdyby nawet byłby to panel IPS, to i tak bardzo niewiele zmienia, zważywszy na regulacyjny niebyt.
    Medice, cura te ipsum.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów