Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Problem z USB

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Problem z USB

Hej
    mam problem z połączeniem przez kabel USB.Gdy podłącze mojego D200 do komputera (system XP) to na początku wszystko jest ok,
    ale po kilku dziesięciu sekundach komputer twierdzi że niema połączenia i przerywa kopiowanie zdjęć.
    nie zawsze sie tak dzieje ale na tyle często,że chciałem zapytać czy Wam też sie tak zdaża?
    pozdrawiam
    monter
    do niedawna Sony H1 a teraz D200 / Computrekker AW/Sigma 18-200/SB-800/TAMRON 90 DI

Zbanowany
    Miasto
    jerergeg

Domyślnie

zobacz w menadżerze urządzeń czy nie masz włączonej opcji, że system sam może wyłączać usb, jeżeli myśli, że jest nieużywane, tak z oszczędności

Domyślnie

mi nic takiego sie nie dzialo ale wiem ze w body musisz ustawic jakie usb i jakie lacze(chyba w dziale podlaczanie do pc w instrukcji jest cos o tym) ale najprawdopodobniej masz w systemie win xp ustawione wylaczanie polaczenia usb dla oszczednosci gdy nic sie nie dzieje a niestety podczas kopiowania z aparatu xp mysli ze nic sie nie dzieje. musisz pogrzebac w systemie-pozdr
    "Cos" optymistycznego

D200+ 18-200 VR i jakis tam filterek

Domyślnie

Podłączasz firmowym kablem prosto do komputera czy może jeszcze stosujesz przedłużkę? Kiedyś miałem problem z podłączaniem palmtopa przez przedłużkę - po jej wyeliminowaniu ruszyło bez problemu.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Wielkie dzięki za pomoc,faktycznie kabelek"przedłużka" dawał d....
    pozdrawiam
    do niedawna Sony H1 a teraz D200 / Computrekker AW/Sigma 18-200/SB-800/TAMRON 90 DI

Domyślnie

Trzeba poszukiwać rozwiązania od najprostszych rzeczy...
    Pozdrawiam.
    Krzysztof Paszkiewicz

Uprawnienia umieszczania postów