Na początku zaznaczę, że z posiadania Nikona jestem bardzo zadowolony nie mam mu właściwie nic do zarzucenia, jest tylko jedno ale. Aparat do najmniejszych nie należy i ostatnio zauważyłem, że często rezygnuje z zabiernia go ze sobą właśnie ze względu na rozmiar. Wiadomo są sytuacje w których sprawdza się bardzo dobrze, jednak przy pieszych wędrówkach, wycieczkach rowerowych czy spływach kajakowych nie chce mi się go targać w plecaku.
W związku z powyższym zastanawiam się nad zmianą na coś mniejszego, albo z systemu micro albo sony. Oczywiście mniejsze rozmiary pozbawią mnie ergonomii, ale co jeżeli chodzi o możliści i jakość zdjęć. Czy znajdę jakiś aparat, który da mi podobne zdjęcia do tych z d7100. Szczerze mówiąc myślałem o dwóch modelach sony a6000 (do którego skłaniałbym się bardziej ze względu na Af i sensor apsc), lub Olympus omd10.
Zaznaczę też, że aparatu używam tylko amatorsko, nikona mam od listopada i zrobiłem nim tylko 6000 zdjęć, ale mimo wszystko chce sprzętu porządnego który wiem że mnie nie zawiedzie.
Proszę o jakieś rady.
Pozdrawiam Kuba.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami