Szukaj
super oczywiscie zaraz ktos napisze ze kadr nie taki konwersja slaba no i ten kwadrat ale jest bfajnie
daplo4
kadr nie taki konwersja slaba no i ten kwadratale i tak podoba mi się
Dzięki za wpisy.
Co do obróbki, to zakładałem, że uzyskam czarne niebo i "lśniącą" w słońcu elewację. W toku edycji okazało się, że w czarnych cieniach chowają się niepożądane elementy kadru i to zadecydowało ostatecznie o wyglądzie całości.
Zdjęć jest oczywiście więcej, i niebawem pojawią się kolejne![]()
Ale oprócz tej zabawy kontrastem dorzuciłeś jeszcze coś podobnego do efektu Ortona, wyszło ciekawie. Ostatnio taki efekt uzyskałem gdy mi po nieumiejętnym czyszczeniu filtr zmatowiał
Cały czas zastanawiam się, czy ta chmura tam pasuje, czy raczej dekoncentruje konkurując jasnością z budynkiem.
Za efekt ortonopodobny odpowiada mocno zredukowany filtr Classical Soft Focus z Color Efexa firmy NIK.
Chmura idealna nie jest, wolałbym aby jej forma nawiązywała do geometrycznych kształtów budynków, teraz jest jak pióropusz. Generalnie miała równoważyć jasny pas płyt u dołu, ale może rzeczywiście warto ją usunąć lub wstawić inną.
Kurcze! Piękna fotka! Sterylna, ciekawa, kard i obróbka jak dla mnie, mistrzostwo świata. Sporo fotek bramy można już wygooglać ale wszystkim, które oglądałem do Twojej wersji jeszcze baaaaaardzo daleko. Tylko pogratulować!![]()
['O]
Widziałem inne zdjęcia tego obiektu i powiem, że to tutaj jest bardzo udana, kadra jak najbardziej pasuje a i chmura dodaje swoje na +
możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby
Skontaktuj się z nami