Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Domyślnie Kalibracja NEC EA244wmi

Hej,
    mam pytania odnośnie kalibracji NECa EA244wmi

1. czy np X-Rite ColorMunki Display lub i1Display pro poradzą sobie z kalibracją? czy potrzeba jakiegoś dodatkowego oprogramowania w przypadku tego NECa?

2. Czy ktoś poleci kogoś kto kalibruje monitory we Wrocławiu?

3. Czy ktoś korzystał z usług tej firmy link ?
    cena 80zł za kalibrację to standard?

Chciałbym by ktoś skalibrował mi monitor raz czy dwa a dopiero za jakiś czas kupię kalibrator.

Z góry dzięki!
    D780|17-35|35|50|85

Domyślnie

o kalibrację pytaj tu: kalibracja
    daj znać jak monitor świeci bo kalibracji... też muszę to zrobić (mam ten monitor)
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

EA244WMi należy kalibrować przy pomocy X-Rite i1Display Pro, ColorMunki Display niestety nie będzie współpracować z oprogramowanie NEC GammComp MD QA lub NEC SpectraView II, które umożliwia optylmalne zlinearyzowanie tego wyświetlacz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tworas Zobacz posta
    3. Czy ktoś korzystał z usług tej firmy link ?
    cena 80zł za kalibrację to standard?
    80zł za kalibrację to bardzo tanio, ale na 100% nikt w tej cenie nie robi kalibracji, a profilowanie.

Jak już napisał Czornyj - do kalibracji potrzebne jest odpowiednie oprogramowanie. To dostarczone z kalibratorami się zazwyczaj do tego nie nadaje. Można co najwyżej zrobić profil ICC.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Oprogramowanie GammaComp MD QA można pobrać ze strony NEC DS, SpectraView II też można pobrać, ale dodatkowo należy wykupić licencję (niestety na chwilę obecną dostępna tylko w US)

Domyślnie

ok dzięki wielkie za przydatne info

pozostaje pytanie nr 2
    2. Czy ktoś poleci kogoś kto kalibruje monitory we Wrocławiu? i da sobie radę z EA244wmi?
    D780|17-35|35|50|85

Domyślnie

Nie wiem, czy znajdziesz kogoś akurat z Wrocławia kto się tym zajmuje.
    Pan Marcin (Czornyj) na pewno zrobi to jak trzeba, Adam Jędrysik też często robi "sesje objazdowe" i z tego co wiem, będzie we Wrocławiu na dniach (albo już był).

Domyślnie

Na temat kalibracji proponujemy rozmawiać z Marcinem (Czornyj). Wie co robi i robi to doskonale. Poza tym kalibruje wszystko co wyświetla. Jak zajdzie potrzeba skalibruje nawet wyświetlacz od mikrofalówki. Jak najbardziej polecamy.

Pozdrawiamy
    jbrLAB

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

To już szczyty wazeliniarstwa?
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Mały offtop - ale szybkie pytanie do posiadaczy EA244 - nie mieliście/macie problemów z bad(sub)pikselami?
    Oglądałem niedawno dwa egzemplarze w sklepie, jeden miał uszkodzony subpiksel, drugi (co już mnie dosyć mocno zdziwiło) cały martwy piksel. To cały czas mieści się w normie ale zdziwiłem się, że w 2 egzemplarzach pod rząd wystąpił taki problem.
    aparat i dużo światła | Mój Blogasek | Portfolio

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów