Dzięki Pawle, co do aut ustawianych - wydaje mi się*że było by za łatwo![]()
A tak naprawdę, to temat mnie od jakiegoś czasu swędzi by się*z nim zmierzać i tak od czasu do czasu jakaś skromna manipulacja
Pozdrawiam
Szukaj
A mnie tam się Mietek podoba - lekko przebajerowany, ale pierwsze koty za płoty
W sprawie Juka - pobawiłem się nim dosłownie 5 minut - mam nadzieję, że nie masz mi za złe. Photoshopa nie używałem, tylko czegoś ze stajni Corela
-KLIK-
Z takiego małego pliku trudno coś sensownego stworzyć, ale przynajmniej miasto zniknęło i nieco go spolaryzowałem![]()
Object error. Unable to run this script. Program terminated!
Nikon http://greg77.com/
Nie moja wina, zes wkleil to badziewie na samym srodkuAle przynajmniej nikt by nie zwrocil uwagi jakby miasto w aucie sie odbijalo
![]()
Grzechu nie tlumacz sie![]()
Ogolnie czekam na wiecej Twoich prac fotomotowklejkowych bo moze byc bardzo ciekawie.
Dawaj, dawaj - zamiast zabawy w RAW-ki będzie zabawa we wklejki
A jak chcesz wiedzieć, jak to zrobiłem, to proszę bardzo:
1. skopiowałem kawałek zderzaka pod prawą lapą (patrząc od strony kierowcy) i go rozciągnąłem na wielkość drzwi i błotnika
2. gumką wymazałem z nowej warstwy stworzonej ze zderzaka to, co zbędne (żeby wyciągnąć na wierzch nadkola, koła, próg, klamkę itd.)
3. skopiowałem kawałek skał (dokładnie ten po prawej stronie obrazka tuż obok samochodu) i stworzyłem z niego warstwę też na boku samochodu, traktując ją gumką, jak poprzednią. Gdy nabrała kształtu potraktowałem ją cylindrem żeby ją nieco wygiąć i zamieniłem odcień tej skalnej warstwy na taki pasujący do samochodu.
4. Pobawiłem się przeźroczystością, ściemniłem nieco dół obu nowych warstw i na koniec spłaszczyłem obrazek. Reszta to nieco klonowania, trochę bluru i tyle
Podobnie zrobiłem z przednią częścią zderzaka.
Object error. Unable to run this script. Program terminated!
Skontaktuj się z nami