Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Domyślnie Nikkor micro 60 mm 2,8 F

Witam jestem tu u Was nowa, mam pytanie o obiektyw w tytule. Może macie doświadczenie z tym obiektywem MAKRO.
    Mam taki egzemplarz od jakiś 7 lat niestety zepsuł mi się tuż po gwarancji, teraz wreszcie oddałam go do serwisu. Dotąd nie robiłam nim zdjęć z ręki więc na statywie AF nie był mi potrzebny (najprawdopodobniej zepsuł się silnik AF).
    Moje pytanie zamierzam wreszcie porobić nim zdjęcia kwiatów, dzieci, dotąd używałam go na statywie. Niestety albo ja taki tempak albo ślepa ale niestety bez naprawy obiektywu nie wyszło mi ani jedno ostre zdjecie bez statywu.
    Macie jakieś sugestie, byłam pewna że ustawiam ostro a z ręki kicha.
    Czy macie doświadczenia z tym obiektywem jak w nim działa AF z ręki. Moje body nie działa z tym obiektywem tzn mam AF w body ale tu to nie działa.
    Nie wiem ale już nie pamietam jak działa ten obiektyw sprawny.

Domyślnie

Czy chodzi o ten ?
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AnnaMarp Zobacz posta
    Witam jestem tu u Was nowa, mam pytanie o obiektyw w tytule. Może macie doświadczenie z tym obiektywem MAKRO.
    Mam taki egzemplarz od jakiś 7 lat niestety zepsuł mi się tuż po gwarancji, teraz wreszcie oddałam go do serwisu. Dotąd nie robiłam nim zdjęć z ręki więc na statywie AF nie był mi potrzebny (najprawdopodobniej zepsuł się silnik AF).
    Moje pytanie zamierzam wreszcie porobić nim zdjęcia kwiatów, dzieci, dotąd używałam go na statywie. Niestety albo ja taki tempak albo ślepa ale niestety bez naprawy obiektywu nie wyszło mi ani jedno ostre zdjecie bez statywu.
    Macie jakieś sugestie, byłam pewna że ustawiam ostro a z ręki kicha.
    Czy macie doświadczenia z tym obiektywem jak w nim działa AF z ręki. Moje body nie działa z tym obiektywem tzn mam AF w body ale tu to nie działa.
    Nie wiem ale już nie pamietam jak działa ten obiektyw sprawny.
    Pokaż te zdjęcia. Może za długie czasu ustawiasz z ręki, skoro na statywie jest ok?
    Dlaczego nie działa AF? Jaki to jest dokładnie model?
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

tak to ten, zdjęć Wam nie pokaże bo wszystkie z ręki poszło out. Czasy były na auto bo używałam trybu A, przesłone zmieniałam i nic to nie dawało. A na statywie nawet przy f32 było okay' Jestem dalekowidzem patrzę w okolarach ale aby aż tak rozmazywał. Próbowałam na P też kicha. Teraz oddałam go do naprawy pewnie ze 4 tygodnie poczekam jak czytałam Wasze wpisy.
    Jeszcze jedno na statywie zdjęcia są PRAWIE OSTRE - Na granicy tu Wam dam zdjęcie, tu akurat biżuteria ale to nie jest w pełni ostre zdjęcie takie na PRAWIE.

Domyślnie

Mogą być różne wnioski. Lepiej odkop jakieś nieostre zdjęcie.

Pzdr.

Domyślnie

tu link do zdjęcia może coś będzie widać , kurcze ja chyba ślepa jestem kurcze mam patrzeć z lupą?http://media-cache-ak0.pinimg.com/or...f006d58ab8.jpg

Domyślnie

Nie dziwi mnie, że przy takich jak powyżej zdjęciach są one "rozmazane". Sam bym zgłupiał do czego się odnieść a co dopiero ma zrobić biedny AF. Poza tym szkoda, że nie ma danych EXIF...
    Nikon

D700 + D610 + D7100 + Pixel Vertax MB-D14/MB-D15, + dużo szkieł http://1drv.ms/QpEswo

Domyślnie

Ostrość na zdjęciu nie jest "rżnięta", ale dla tej fotki wystarczy.

Tak próbuję się czegoś uchwycić... ...licząc na poruszone zdjęcie.
    Sam kiedyś miałem taki okres (ze 40 lat temu - Praktica TTL), że wszystkie zdjęcia z ręki były nieostre. Okazało się, że przy naciskaniu spustu zawsze lekko wciskałem cały aparat. Po krótkiej nauce zdjęcia już były ok. Nie sugeruję tu nic, ale przykładowe nieostre zdjęcie przydałoby się bardzo.

Co do wzroku, to się nie przejmuj, bo konstruktor aparatu przewidział korektę.

Pzdr.

Domyślnie

zdjęcie robione Nikonem D7100, w zwykłym JPGu, w RAWAch nie mam potrzeby. Co jeszcze w dzień bez pomiaru ekspozycji na auto w trybie A, Balance Bieli pochmurno bo tak było. Co jeszcze podać, ja nie doświadczony człowiek.

Model ten pierwszy AF-S
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 14-07-2014 o 00:42

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów