Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Litworowy Staw

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Litworowy Staw

Witam
    W zeszłą sobotę (5.07.2014), wybraliśmy się z bratem na przechadzkę z Łysej Polany na Polski Grzebień.
    Do celu nie dotarliśmy - lenistwo wygrało
    Zrezygnowaliśmy przy ostatnim podejściu.
    Największym plusem trasy jest mała ilość turystów, przez cały dzień około 30 osób się przewinęło. Tego samego na Morskie Oko - lepiej nie mówić.
    Jak na razie jedno zdjęcie.

Nikon D800, Nikkor 16-35, Hoya ND Pro 1000
    iso 100, 16mm, f10, 3s

Pozdrawiam Mirek
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Domyślnie

Nie wiem czy takiego efektu spodziewałeś się zakładając filtr... Musze przyznać, że w tym wydaniu nie bardzo mnie to przekonuje.
    Kadrowo również trochę ciasno. W takim miejscu trudno oprzeć się pokazania szerszej perspektywy, miast dyskusyjnego rozmazania wody i to w zasadzie tylko na PP z ubytkami w prawej części. Szkoda, moim zdaniem próba nieudana, ale miejsca i wycieczki zazdraszczam...
    NIKON

Domyślnie

No i mozna w naszych taterkach kreatywnie? Mozna!
    Podoba sie, szkoda, ze nie "ta" pora, ale i tak jest bardzo fajnie...
    Mozesz mi tylko zdradzic jak ostrzyles, bo wyglada dobrze?!

Domyślnie

Kadr jest ok. Ogólnie fajna fota ale to rozmycie na dole wygląda jakoś dziwnie.
    Lubie ND i sam często stosuję, ale tu albo bym z tego zrezygnował, ewentualnie pociągnął dłuższym czasem. (szkoda, że te dwa duże kamulce pod wodą, bo byłoby znacznie fajniej )
    Z5II; Z5; N17-28; N50Z; T28-75G2; Lampy; Statywy; Torby; Plecaki itd.itp.

Domyślnie

Mnie się to rozmycie podoba, zaintrygowało, podobnie jak chmura w PG. Pora do pupy, ale, dzięki tym szczegółom, wybrnąłeś całkiem nieźle.

Domyślnie

Mi się podoba. I kadr, i rozmycie, i nawet pora mi nie przeszkadza. Fajna ostrość zdjęcia, ani za mała, ani za duża. Chętnie zobaczę więcej...

Domyślnie

Przyjdzie Chinczyk i powie, ze przeostrzone

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Przyjdzie Chinczyk i powie, ze przeostrzone
    A nie bo nie jest przeostrzone Jest ok.

Sama fota przyjemna, faktycznie pora mogla by byc lepsza ale calosc na plus! Rozmaz tez mi pasuje.

Domyślnie

Fajnie sie dzieje w sumie, i ta chmura jakby w wir sie zamieniajaca dobrze wyszła. Dobrze sie oglada i kolorystycznie jest ok na swoje oko.

Domyślnie

Dzięki za uwagi i opinie.
    Bez filtra też oczywiście mam, ale coś takiego mi przypadło do gustu
    Dłuższy urlop dopiero we wrześniu planuję, więc wtedy będę mógł wybierać sobie porę dnia na zdjęcia - to niestety była typowa turystyczna przechadzka.
    Greg77 - ostrzenie u mnie standardowe ACR (ilość:60, Promień: 0.7, szczegół:40), ostrzenie przy pomniejszaniu - dwukrotny rozmiar oczekiwany (2000px), dwa razy standardowe wyostrzenie i pomniejsze do rozmiaru wyjściowego (1000px).
    Niestety przez małą awarię straciłem gdzieś bardzo fajne akcje do wyostrzania i znaleźć ich nie mogę :/
    Pozdrawiam Mirek
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów