Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 50

Domyślnie

Widze, że temat zamiera ale chciałbym go troszke przywrócić do życia. Jeżeli możecie mi doradzić to będe wdzięczny bo nie wiem dalej jakiego wyboru dokonać i chyba poprostu zakupu dokonam na zasadzie, że to czy kupie D50 czy D70 rozstrzygnie to, którego aparaciku trafi mi się szybciej przyzwoita oferta.

Więc tak. Za D50 przemawia niższa cena, mniejsze szumy, karty SD (posiadam 2gigówke SD do tego w moim lapku posiadam czytnik kart SD co ułatwi mi użytkowanie) i ogólnie nie wiem czemu ale podbają mi się bardzo fotki zrobione D50 ale to już jest daleko idący subiektywizm. Przy zakupie D50 jest duże prawdopodobieństwo, że starczy mi jeszcze (oczywiście oprócz 18-70mm) na Nikkor 50mm f/1.8D.

Jeśli chodzi o D70 to jest ciut droższy, chodzi pod kartami CF (co generuje mi koszty i obniża wygode), no i jest konstrukcją starszą niż D50. W zamian dostaje aparat bardziej komfortowy w użytkowaniu (chociażby podświetlony wyświetlacz górny), robiący ostrzejsze fotki no i dużo łatwiejszy do zdobycia jeśli chodzi o kupno z wiadomych powodów w komplecie ze szkiełkiem 18-70mm na które się już zdecydowałem bez względu na body.

Jeżeli pominąłem jakieś argumenty za lub przeciw to powiedzcie jakie. Prosze o rade. To ma być moje pierwsze lustro. Który z powyższych aparacików okiełznam z większą łatwością? Który sprawi większe problemy żółtodziobowi? Czekam na opinie oraz oferty handlowe
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Domyślnie

Jestem początkujący z podstawami i kupiłem D40 w tej fajnej 2 dniowej promocji za 1899 (albo poodbnie)

Ogólne wrażenie z aparatu - SUPER !
    Jakość wykonania na dobrym poziomie, kitowy obiektyw nie robi zbytniej kaszany, szumy na wodzy, AF szybki.
    Jedyne czego naprawdę mi brak to dodatkowych 9 punktów AF do pożądnego trybu sportowego, bo córka i pies stanowczo za szybcy są na 3 pola

Obiektyw planuję dokupić 55-200 VR i problem braku śrubokręta dla mnie nie istnieje.
    Braketingu też mi na razie nie brak - można strzelać serią i kręcić kółkiem

JPG'i z puszki wychodzą dobrze, RAW'a używać trzeba chyba tylko w ciężkich warunkach oświetleniowych.

Po przestawieniu wyglądu wyświetlacza na styl klasyczny przwestałem żałować braku górnego wyświetlacza.

Bardzo szybko mozna się go nauczyć, dodawana książka radość fotografowania bardzo ładnie wydana i same podstawy pozwala szybko opanować - dla mnie kończyła się tam gdzie chciałem zacząć czytać

Lekkość zestawu pozwala zapomnieć o sprzęcie na wycieczce co przy D70 z 18-70 takie łatwe już nie będzie...

Zawsze masz nowiutki sprzęt z gwarancją - wybór nalezy do Ciebie

PS. przed obniżką ceny D40 stanowczo wybierałem D50.

Pozdrawiam
    Krzychu

Domyślnie

Panowie jutro ide po aparat do znajomego.W zestawie d50+nikkor 18-55+karta 1gb+torba nikona, chce za ten zestaw cos kolo 2tys do dogadania troche duzo ale aparat jest w idealnym stanie zrobil nim z 5k fot.Moja pytanie do ilu sie targować bym nie przepłacił??
    Nikon D50 + Nikkor DX 18-55 3,5-5,6G AF-S ED + Lowepro Rezo 160 AW + SanDisk SD 1GB Extreme III
    Plany: Nikkor AF 50mm f/1.8 D & Nikkor AF-S DX 18-70 mm F3.5-4.5G

Domyślnie

Ja za taki zestaw nowy tyle zapłaciłem...
    Więc chyba 1700-1800 będzie uczciwie

Domyślnie

1700-1800 jest ok. Za torbę niech Ci nie liczy, bo jeżeli to oryginalna Nikona, to kiedyś takie rozdawali za free do d50. Ale nie jest zła. Wygląda tak sobie, ale dużo można napchać
    Ostatnio edytowane przez maki ; 05-06-2007 o 20:52
    D800

Domyślnie

No już mam swojego nikon'a dałem 1800 z wcześniej wymienionym zestawem aparat ma 1,5roku ale najlepszy jest przebieg 2850.Zajebisty jak na początek......

P.S. MMC nie działa w nim....
    Nikon D50 + Nikkor DX 18-55 3,5-5,6G AF-S ED + Lowepro Rezo 160 AW + SanDisk SD 1GB Extreme III

Domyślnie

Tego nie wiem jak włożę MMC na wyświetlaczu roboczym zamiast ilości zdjęci CHA a przy próbie formatowania Error.Cannot Formta Card. Kartajest w FAT tak jak sd która działa normalnie ale znajomy już mówił ze mmc nie kmini

Domyślnie

Podejdź do serwisu, on ma jeszcze gwarancję czy to aparat z zagranicy?

Domyślnie

Aparat z polskiego sklepu ale gwara już wygasła 13 stycznia

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów