Widze, że temat zamiera ale chciałbym go troszke przywrócić do życia. Jeżeli możecie mi doradzić to będe wdzięczny bo nie wiem dalej jakiego wyboru dokonać i chyba poprostu zakupu dokonam na zasadzie, że to czy kupie D50 czy D70 rozstrzygnie to, którego aparaciku trafi mi się szybciej przyzwoita oferta.
Więc tak. Za D50 przemawia niższa cena, mniejsze szumy, karty SD (posiadam 2gigówke SD do tego w moim lapku posiadam czytnik kart SD co ułatwi mi użytkowanie) i ogólnie nie wiem czemu ale podbają mi się bardzo fotki zrobione D50 ale to już jest daleko idący subiektywizm. Przy zakupie D50 jest duże prawdopodobieństwo, że starczy mi jeszcze (oczywiście oprócz 18-70mm) na Nikkor 50mm f/1.8D.
Jeśli chodzi o D70 to jest ciut droższy, chodzi pod kartami CF (co generuje mi koszty i obniża wygode), no i jest konstrukcją starszą niż D50. W zamian dostaje aparat bardziej komfortowy w użytkowaniu (chociażby podświetlony wyświetlacz górny), robiący ostrzejsze fotki no i dużo łatwiejszy do zdobycia jeśli chodzi o kupno z wiadomych powodów w komplecie ze szkiełkiem 18-70mm na które się już zdecydowałem bez względu na body.
Jeżeli pominąłem jakieś argumenty za lub przeciw to powiedzcie jakie. Prosze o rade. To ma być moje pierwsze lustro. Który z powyższych aparacików okiełznam z większą łatwością? Który sprawi większe problemy żółtodziobowi? Czekam na opinie oraz oferty handlowe![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami