Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 50

Domyślnie

Jasne, że nie są doskonałe. Są to dobre amatorskie zoomy.
    Napewno lepsze niż Tamron za 400 zł.
    Tani Tamron z silnikiem będzie kosztował tyle samo co tani Tamron z mocowaniem Canona. I będzie tak samo kiepski

Problem zaczyna się gdy chcemy przejść na pół-profesjonalne zoomy ze stałym światłem... Tu nie ma nic taniego (no może ta Sigma 50-150/2.. Nikon ma już tylko drogie profesjonalne szkła za 4-10k.
    Ale może coś się pojawi....

Domyślnie

Chodzilo mi raczej o Tamrony jakosci i w przedziale cenowym 17-35,17-50,28-75 czy Tokiny...
    I walk through the valley of death, I will fear no evil,
    for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
    www.marcinmichno.com

Domyślnie

Witam.Panowie ja również planuje wydac na aparat 2tys PLN.Z tym że ma to być cały komplet czyli: body,obiektyw,karta,pokrowie.Na Karte i pokrowiec planuje wydać 300PLN, karte SD 4gb to koszt 200PLN i torba za 100PLN.Natomiast jesli chodzi o body mój wybór padł na Nikona D50 a obiektyw to Nikkor AF-S DX 18-55mm f/3.5~5.6G ED.Z tego co patrzyłem, jest to realne by złożyć ten zestaw w tej cenie.Aha zapomniałem dodac że aparat bedzie używany czysto amatorsko, ma zastapić Canon'a A95.W ostatni weekend miałem okazje zrobic D50 ok 400 zdjeć i bardzo mi podpasował ten sprzet.Myśle ze to dobre rozwiazanie jak dla amatora?

Domyślnie

bosss: z d50 mozna naprawde czerpac wiele radochy, wiec roziwazanie jest ok
    jeras: 20tys z d70 to przebieg jak najbardziej sensowny. ja mam d70 z pierwszych serii (jeszcze ze stanow sciagany bo u nas to to wtedy ze 6 tys kosztowalo) i 20 tysiecy nie napstrykalem...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bosss Zobacz posta
    Witam.Panowie ja również planuje wydac na aparat 2tys PLN.Z tym że ma to być cały komplet czyli: body,obiektyw,karta,pokrowie.Na Karte i pokrowiec planuje wydać 300PLN, karte SD 4gb to koszt 200PLN i torba za 100PLN.Natomiast jesli chodzi o body mój wybór padł na Nikona D50 a obiektyw to Nikkor AF-S DX 18-55mm f/3.5~5.6G ED.Z tego co patrzyłem, jest to realne by złożyć ten zestaw w tej cenie.Aha zapomniałem dodac że aparat bedzie używany czysto amatorsko, ma zastapić Canon'a A95.W ostatni weekend miałem okazje zrobic D50 ok 400 zdjeć i bardzo mi podpasował ten sprzet.Myśle ze to dobre rozwiazanie jak dla amatora?
    D50 nie obsługuje kart większych niż 2 GB i zresztą zawsze lepiej mieć dwie mniejsze.

Domyślnie

Na biede nie musze kupować zadnej na poczatek bo mam 512mb MMC Kingstona HS ale z tego co sie dowiedziałem nie bardzo gra z D50 znajomy miał musiał wymienic na SD.Ale ma tez 2gb miniSD w telefonie ale jest wolna wiec do aparatu sie nie nadaje.

Domyślnie

Witam
    Ja właśnie się przymierzam do zakupu mojej pierwszej lustrzanki. Kupiłem sobie 5 miesięcy temu Panasonica fz7 myślałem, że będzie ok jak na pierwszy aparat ale teraz już wiem, że to zdecydowanie nie jest to co mnie satysfakcjonuje. Decyzja zapadła niestety nie do końca. Czytam zawzięcie wszystko na tym forum na temat D50 i D70 i poza ergonomią użytkowania nikt nie wytyka różnic miedzy tymi puszkami. Mógłby ktoś napisać coś na ten temat? Napisać za i przeciw i jaki wybór podjąć? Dodam również, że różnica cenowa aczkolwiek niewielka jest niebagatelna w kontekście mojego niezwykle napiętego budżetu.

Jeśli chodzi o szkło to zdecydowałem się już, że moim pierwszym będzie podstawowe jeśli chodzi o D70 18-70mm, a co za tym idzie jeśli uda mi się kupić D70 w komplecie ze szkłem może uda się zniwelować różnice cenową (D50 + osobno szkło).

Pozdrawiam
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kobyll Zobacz posta
    Witam
    Ja właśnie się przymierzam do zakupu mojej pierwszej lustrzanki. Kupiłem sobie 5 miesięcy temu Panasonica fz7 myślałem, że będzie ok jak na pierwszy aparat ale teraz już wiem, że to zdecydowanie nie jest to co mnie satysfakcjonuje. Decyzja zapadła niestety nie do końca. Czytam zawzięcie wszystko na tym forum na temat D50 i D70 i poza ergonomią użytkowania nikt nie wytyka różnic miedzy tymi puszkami. Mógłby ktoś napisać coś na ten temat? Napisać za i przeciw i jaki wybór podjąć? Dodam również, że różnica cenowa aczkolwiek niewielka jest niebagatelna w kontekście mojego niezwykle napiętego budżetu.

Jeśli chodzi o szkło to zdecydowałem się już, że moim pierwszym będzie podstawowe jeśli chodzi o D70 18-70mm, a co za tym idzie jeśli uda mi się kupić D70 w komplecie ze szkłem może uda się zniwelować różnice cenową (D50 + osobno szkło).

Pozdrawiam
    W D50 zniwelowano efekt mory, szumi mniej niż 350D Canona i jest praktycznie bezawaryjne.
    Jest nowszą konstrukcją od D70.
    D70 rejestruje ostrzejszy obraz i bardziej szumi. Ma lepszą ergonomię, dwa kółka sterowania, podgląd go,
    takich zestawień pełno na fotograficznych stronach.
    Istotną różnicą na korzyść D50 są małe szumy i bezawaryjność.
    Ostatnio edytowane przez meliszipak ; 10-05-2007 o 18:54
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

A jak sprawa wygląda jeśli chodzi o wysokie ISO w obydwu aparatach? Bo z tego co wiem szkiełko które planuje nabyć jest raczej ciemne.
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kobyll Zobacz posta
    A jak sprawa wygląda jeśli chodzi o wysokie ISO w obydwu aparatach? Bo z tego co wiem szkiełko które planuje nabyć jest raczej ciemne.
    Przecież napisałem, że szumy w D50 są na rekordowo niskim poziomie.
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów