Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie Tokina 17/3.5 RMC

Witam wszystkich serdecznie,
    to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość. Właśnie poszukuję szerokiego kąta i mój wybór padł na Tokinę 17/3,5 rmc. Trochę już poczytałem na jej temat i znalazłem odpowiedzi na prawie wszystkie moje pytania. Nigdzie natomiast nie znalazłem informacji ile tak naprawdę warto dać za to szkło? Z takim oto pytaniem zwracam się do szacownych "forumowiczów", którzy są z pewnością bardziej zorientowani w temacie ode mnie.

Domyślnie

Witam,
    to jest chyba taka http://www.kenrockwell.com/nikon/17tokina.htm lub podobna, prawda?

Rockwell pisze, że "brand new" jest osiągalna za 230$ w Stanach, używana powinna być odpowiednio niżej. Art
    D300 / D810 / F70 + Nikkory

Domyślnie

dokładnie, to jest taki obiektyw, 230$ to ok. 650zł jak dobrze liczę, tylko sęk w tym, że Stany trochę daleko.
    Na interfoto jest taka tokina za 700zł, tylko czy to nie jest trochę za dużo

Domyślnie

Polowałem kiedyś na to szkło ale wybór padł na coś innego. Co do ceny to ciężko kupić tą Tokinke za mniej niż 600-650zł. Jeśli jesteś zdecydowany na to szkło i ta w interfoto jest w dobrym stanie to te 700zł jest w miarę rozsądną ceną zwłaszcza że trudno ją spotkać.

Domyślnie

właśnie nabyłem to szkło za 620zł ,
    dziękuje za odpowiedź, temat uważam za zamknięty
    Ostatnio edytowane przez telum ; 29-04-2007 o 09:02

Domyślnie

To teraz czekamy na opinie i fotki
    Pozdrawiam,
    kaktus
    (fotograf amator - w JPEGach robię)

Uprawnienia umieszczania postów