Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Domyślnie Pad dysku. Co dalej?

Dysk padł. Ot tak. Wyłaczyłem kompa, a o kilku dniach nieużywania system go nie może otworzyć. Niby go widzi, ale przy próbie otwarcia wywala błąd:

Odpaliłem chdsk, ale ujrzałem jedynie komunikat:

"Główna tabela plików jest uszkodzona. System Windows podejmie próbę odzyskania głównej tabeli plików z dysku.
    System Windows nie może odzyskać głównej tabeli plików. Przerwano pracę programu CHKDSK."

Co z tym zrobić? Teoretycznie mogę odpalić Digital Image Recovery, ale będę miał wszystko w jednym worku odzyskane, a miałem tam wszystko ładnie uporządkowane w katalogach, datami i nazwami.
    Próbowałem Testdisk, ale bezskutecznie - nie odnajduje żadnych partycji.
    Dodam tylko, że to dysk z danymi. 320GB, z jedną partycją.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dem Zobacz posta
    Co z tym zrobić? Teoretycznie mogę odpalić Digital Image Recovery, ale będę miał wszystko w jednym worku odzyskane, a miałem tam wszystko ładnie uporządkowane w katalogach, datami i nazwami.
    bardziej w tym momencie martwil bym sie o odzyskanie pelnych danych niz o to ze nie beda w katalogach
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Ja polecam udać się do firmy odzyskującej dane.
    Można samemu kombinować programami typu PC Inspector File Recovery.
    Ja tym programem odzyskałem wszystkie dane i katalogi.
    Warunek jest taki że program będzie miał dostęp do dysku.
    W innym wypadku tylko pomoc wyspecjalizowanej firmy.
    Nikon D5000|| N18-105, N50 1.8, N55-300, T90 2.8, Sam 8mm, Nissin 866 mk ii
    Kiev 19|| Helios 50 2.0

klik i przenosisz się na mój kanał motocyklowy na YT

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    bardziej w tym momencie martwil bym sie o odzyskanie pelnych danych niz o to ze nie beda w katalogach
    Już leci odzyskiwanie z Digital Image Recovery. Tak, jak rawy odzyskuje elegancko, to wywołane jpgi, nadają się w połowie do kosza, poniewaz są uszkodzone. No i wszystkie zdjęcia są wymieszane w pi...du. Uporządkowanie tych kilkunastu tysięcy fot zajmie mi chyba z miesiąc czasu :P
    No, ale nie narzekam już, bo mogłem niczego nie odzyskać.

Uprawnienia umieszczania postów