Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Ceny slajdów

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maciorra Zobacz posta
    Teraz będę próbował naśladować slajdowy look na matrycy.
    Utopia.
    Więc zapomnij.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Utopia.
    Więc zapomnij.
    Wiem. Tak się tylko pocieszam
    Pozdrrawiam!
    Maciek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maciorra Zobacz posta
    Nie trzeba, ale można
    Cena slajdów to był jeden z powodów digitalizacji, było jeszcze parę, ale slajdy przegięły pałę goryczy Teraz będę próbował naśladować slajdowy look na matrycy.
    E tam, negatywy też mają swój niewątpliwy urok, tylko trzeba go odkryć.
    Ja go od niedawna odkryłem na nowo. Najpierw jesienią, czyli niecały rok temu, po raz pierwszy w życiu popróbowałem średniego formatu Rolleicordem i Rolleiflexem, a następnie od zimy rozsmakowałem się w Leice M3. Szpas taki, że nawet bez slajdów nie chcę słyszeć o żadnej cyfrze. Z wyjątkiem Fuji X100S, ale Fuji akceptuję tylko dlatego, że już go mam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JacekB Zobacz posta
    E tam, negatywy też mają swój niewątpliwy urok, tylko trzeba go odkryć.
    Ja go od niedawna odkryłem na nowo. Najpierw jesienią, czyli niecały rok temu, po raz pierwszy w życiu popróbowałem średniego formatu Rolleicordem i Rolleiflexem, a następnie od zimy rozsmakowałem się w Leice M3. Szpas taki, że nawet bez slajdów nie chcę słyszeć o żadnej cyfrze. Z wyjątkiem Fuji X100S, ale Fuji akceptuję tylko dlatego, że już go mam.
    A to ja wiem, że negatywy mają urok, chemia i koreks jeszcze niesprzedane leżą w szafce Rzecz w tym, że nie mam miejsca na powiększalnik i przez najbliższe parę lat nie będę miał, a nie mam serca do skanowania (i czasu też nie).
    Po podsumowaniu wszystkich plusów i minusów stwierdziłem, że skoro i tak na końcu (lub prawie na końcu) mam cyfrowy plik, to właściwie po co mi po drodze wołanie negatywu i skanowanie...

Średni format to inna para wellingtonów, ale ja lubię małe aparaty, więc odpuściłem sobie ten temat...
    Pozdrrawiam!
    Maciek

Domyślnie

To se kup taką starożytną Lajkę za 20% ceny D800 albo przedwojennego Rolaja za jeszcze mniej i zaraz zmienisz zdanie.

Domyślnie

Nie sądzę by było tak źle, większość fotografów krajobrazowych wciąż używa Velvi 50.
    W szukajce wpisując po ang. jaki film najlepszy do krajobrazu - znajdziesz Velvia 50!
    Ceny cyfrówek też są wysokie, a jednak nabywca jest
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

Chyba bardziej niz cena samego filmu, zaporowym tematem bedzie robic sie dostepnosc miejsc, gdzie mozna je wywolac. W domowym zaciszu wolanie slajdow nie jest czyms wielce przyjemnym..

Domyślnie

Za dwa-trzy miesiące można się zgłaszać do mnie
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów