Szukaj
E tam, negatywy też mają swój niewątpliwy urok, tylko trzeba go odkryć.![]()
Ja go od niedawna odkryłem na nowo. Najpierw jesienią, czyli niecały rok temu, po raz pierwszy w życiu popróbowałem średniego formatu Rolleicordem i Rolleiflexem, a następnie od zimy rozsmakowałem się w Leice M3. Szpas taki, że nawet bez slajdów nie chcę słyszeć o żadnej cyfrze. Z wyjątkiem Fuji X100S, ale Fuji akceptuję tylko dlatego, że już go mam.![]()
A to ja wiem, że negatywy mają urok, chemia i koreks jeszcze niesprzedane leżą w szafceRzecz w tym, że nie mam miejsca na powiększalnik i przez najbliższe parę lat nie będę miał, a nie mam serca do skanowania (i czasu też nie
).
Po podsumowaniu wszystkich plusów i minusów stwierdziłem, że skoro i tak na końcu (lub prawie na końcu) mam cyfrowy plik, to właściwie po co mi po drodze wołanie negatywu i skanowanie...
Średni format to inna para wellingtonów, ale ja lubię małe aparaty, więc odpuściłem sobie ten temat...
Pozdrrawiam!
Maciek
To se kup taką starożytną Lajkę za 20% ceny D800 albo przedwojennego Rolaja za jeszcze mniej i zaraz zmienisz zdanie.![]()
Chyba bardziej niz cena samego filmu, zaporowym tematem bedzie robic sie dostepnosc miejsc, gdzie mozna je wywolac. W domowym zaciszu wolanie slajdow nie jest czyms wielce przyjemnym..
Za dwa-trzy miesiące można się zgłaszać do mnie![]()
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
Skontaktuj się z nami